NAJBRŽI I NAJOPASNIJI BICIKLI NA SVIJETU

581

Možete li zamisliti stari hrđavi bicikl koji juri preko 80 kilometara na sat?

Bicikl kojeg je ‘nabrijao’ inovator Colin Furze juri koliko i ZET-ov bus, a pokreće ga mlazni motor. Mlazni motor je motor koji kreće velikim brzinama ispuštajući plin, ostvarujući tako silu potiska. Stvorene sile akcije i reakcije djeluju prema trećem Newtonovom zakonu. Motori proizvode mlaz plinova koji velikom brzinom izlazi iz ispušne cijevi.

Ideja za ovakav bicikl sinula mu je nakon što je prijateljevu majku vidio kako se vraća s tržnice polako kraj sebe gurajući bicikl. Iako je doista napravio brzi bicikl koji nije potrebno pedalirati, mišljenja smo kako se gospođa kojoj je bicikl namijenjen ipak neće usuditi koristiti njime.

Sam inovator priznaje kako je ovo najvjerojatnije najopasniji bicikl na svijetu i ne preporuča da ga pokušate kod kuće ‘sklepati’ sami.

baner monitor 728x90

Međutim ovo ipak nije najbrži bicikl na svijetu! Bicikl koji je oborio sve rekorde zove se ‘Rocket Bike’ i ide rekordnih 263 kilometra na sat! Pokreće ga vodikov peroksid, a kako izgleda vožnja njime pogledajte u video zapisu ispod.

 

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here