Najviša žena na svijetu kaže da je OK stršati

24-godišnja Turkinja visoka je 2,15 metara

1243
Foto: screenshot Youtube

S dva metra i 15 centimetara, Rumyesa Galgi se oduvijek isticala i sada, kada je i službeno priznata kao najviša žena na svijetu, želi taj rekord iskoristiti za slavljenje razlika među ljudima.

Ta 24-godišnja Turkinja, koja je ovaj tjedan ušla u Guinessovu knjigu rekorda, rođena je s Weaverovim sindromom, rijetkim genetičkim poremećajem koji, uz druge abnormalnosti, potiče prekomjeran rast već u prenatalno doba, a nastavlja se u ranom djetinjstvu.

“Biti drugačiji nije tako loše kao što mislite. Može vam donijeti neočekivani uspjeh”, rekla je Gelgi, ponosno stojeći uz pomoć hodalice.

Ovo je njezin drugi svjetski rekord, nakon što je 2014. bila proglašena najvišom tinejdžericom.

Gelgi, koja se obično kreće u invalidskim kolicima, objašnjava da želi titulu iskoristiti kako bi podigla svijest o genetičkim poremećajima poput Weaverovog sindroma.

“Mislim da se razlike koje se mogu činiti kao nedostaci mogu pretvoriti u prednost ako to želite i potrudite se. Ja sam upravo to učinila”, rekla je Gelgi.

Najviši muškarac također dolazi iz Turske. On je Sultan Kosen, visok 2,51 metra i Gelgi se nada da će ga jednog dana sresti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime