Nakon 24 godine pronašao otetog sina!

485

Nevjerojatna priča o Kinezu koji je čak 24 godine neumorno tragao za sinom otetim 1997. godine upravo je dobila sretni epilog! Naime, Guo Gangtang je nakon nebrojeno prijeđenih tisuća kilometara, uz pomoć policije i DNK analize ipak pronašao svog sina! O njegovoj potrazi snimljeno je i više dokumentaraca.

Guo Gangtang (51) je otac koji ni nakon 24 godine razdvojenosti od sina nije izgubio nadu u njegov pronalazak. Naime, davne 1997. godine njegov sin Guo Xinzhen otet je iz obiteljskog doma u selu u istočnoj pokrajini Shandong. Po Kini je godinama putovao motociklom na koji je bila pričvršćena zastava s posljednjom fotografijom sina i torbom punom letaka, nema tko nije čuo za muškarca koji traga za sinom. Unatoč tome što su mu mnogi govorili da odustane, Guo je neumorno nastavio svoju misiju.

 

Policija je u lipnju u središnjoj provinciji Henan otkrila osobu koja odgovara opisu i nakon provedenog DNK testa sin Guo Xinzhen (26), sada učitelj, u nedjelju je spojen s obitelji, objavila je novinska agencija Xinhua.

Guo je prešao 500.000 kilometara i promijenio deset motocikala. “Pronašao sam svoga sina i sada želim da se što prije vratimo normalnom životu”, poručio je.

Policija je ove godine pronašla 2609 nestale ili otete djece, uključujući odrasle osobe koje su nestale u dječjoj dobi. Jedna žrtva otkrivena je nakon 61 godinu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime