Nakon polugodišnjeg istraživanja zbog droge uhićena petorica

272

Nakon polugodišnjeg kriminalističkog istraživanja, karlovačka policija uhitila je petoricu osumnjičenih da su od lipnja do prosinca počinili najmanje 25 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih drogama, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Karlovcu.

Na konferenciji za novinare voditelj kriminalističke službe karlovačke Policijske uprave Romano Benković rekao je da je opsežnim kriminalističkim istraživanjem bilo obuhvaćeno pet hrvatskih državljana s područja Karlovačke županije u dobi od 18, 19, 26, 28 i 37 godina. Sve ih se tereti da su od lipnja do 12. prosinca ove godine nabavljali i preprodavali razne vrste droga na karlovačkome i dugoreškom području.

U tom su razdoblju, rekao je Benković, petorica uhićenih zajedno počinili najmanje 25 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih drogama.

Na temelju naloga Županijskoga suda u Karlovcu, u domovima i drugim prostorijama te u vozilima kojima su se koristili osumnjičenici policijski su službenici pronašli i oduzeli 76,8 grama kokaina, 5106,79 grama amfetamina, 1158,52 grama marihuane, 0,4 grama ketamina, pribor za konzumiranje droge, dva jointa, šest tableta extasyja, pištolj s pripadajućim streljivom i dva plinska revolvera.

Grubom procjenom, rekao je Benković, vrijednost zaplijenjenih opojnih sredstava je oko 300 tisuća kuna.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droga, četvorica muškaraca u dobi od 26, 37, 19 i 28 godina uz kaznenu prijavu predana su pritvorskome nadzorniku, a protiv 18-godišnjaka kaznena će prijava mjerodavnome državnom odvjetništvu biti podnesena u redovitom postupku.

U vezi s pronađenim oružjem te zbog sumnje da je 26-godišnjak počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv njega će mjerodavnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Sve osumnjičene i uhićene osobe poznate su policiji otprije zbog kaznenih djela povezanih s drogom i zbog raznih prekršaja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime