VIDEO Napreduju radovi na dječjem vrtiću i svlačionicama u Češkom Selu

Radove sa svojim suradnicima obišao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović

540

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović obišao je 22. studenog sa svojim suradnicima radove na dva projekta u Češkom Selu, dječjem vrtiću i svlačionicama s pratećim sadržajima te pomoćnom i dječjem igralištu.

Projekt gradnje budućeg dječjeg vrtića izvodi se u sklopu projekta “Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece”. Vrijedan je više od šest milijuna kuna, a radovi bi trebali biti dovršeni na proljeće.

„Izgradnja dječjeg vrtića dobro napreduje. Trenutno se uređuje prizemlje, prostor koji će biti isključivo namijenjen mališanima i djelatnicima budućeg dječjeg vrtića. Na prvom katu se također uređenje prostor koji će se moći koristiti i za organiziranje raznoraznih javnih i društvenih okupljanja. Radovi uređenja se odnose na radove rušenja i demontaže, elektro radove i radove na instalacijama, vodovodu, kanalizaciji dr. Uređuju se i prilazi, parkiralište vrtića i pješačka staza oko čitavog objekta. U dvorištu je pripremljen prostor za buduće igralište . Slijedi uređenje okoliša i postavljanje ograde. Izvođenje radova je produženo za tri mjeseca. Do 25. travnja se očekuje da će već biti ishođena uporaba dozvola, a nakon toga svi zajedno možemo iščekivati i svečano otvorenje vrtića“, kazao je viši stručni suradnik za koordinaciju projekata u Upravnom odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine Dino Žilić.

VEZANE VIJESTI
Čestitka gradonačelnika Dumbovića u povodu Dana antifašističke borbe

Novom vrtiću se vesele i u Dječjem vrtiću Petrinjčica rekla je ovom prilikom ravnateljica Nataša Vidović.

„Stvarno smo jako zadovoljni. Radovi teku onom kronologijom koju smo očekivali. Pomaci, i to veliki, već se vide. Što se tiče smještajnih kapaciteta, oni će biti nekih 70-tak djece. Trenutno imamo 51 dijete na čekanju. Vjerujemo da će potreba biti i veća. Što se tiče standarda samog objekta, mislim da će to biti viši od očekivanog“, rekla je Vidović.

Zadovoljan tijekom radova je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Projekti iz Europske unije i europskih fondova bili su jedna nova snaga prema kojoj smo se mi kao Grad orijentirali u svojoj strategiji. Sigurno da su nam djeca prioritet. Vrtićka će djeca na proljeće dobiti novi vrtić i više nećemo imati problema sa smještajnim kapacitetima, odnosno da se događa da nemamo dovoljno mjesta u vrtićima i da nam djeca ostaju neupisana. Zadovoljit ćemo norme i kvote koje predstavljaju određeni standard. Ovo može svima nama služiti na ponos. Sretan sam kada vidim što je sve napravljeno, krovište, interijer i eksterijer… sve nam to daje određeni optimizam. Čestitam svima koji su dio ovog projekta i zahvaljujem na strpljenju onima koji čekaju mjesto u vrtiću za svoju djecu. Na proljeće ćemo imati prekrasan vrtić i stavit ćemo „točku na i“ te se popeti bliže 20 milijuna kuna investicija u posljednje četiri godine“, ustvrdio je Dumbović.

VEZANE VIJESTI
Od Petrinje do Trebarjeva bicikliralo više od 100 biciklista

Nakon vrtića, gradonačelnik je sa suradnicima obišao i radove na izgradnji svlačionice s pratećim sadržajima, pomoćnog igrališta i dječjeg igrališta. Radovi su vrijedni oko 2,5 milijuna kuna, a trenutno su u završnoj fazi.

„Uređuje se prostor prizemlja što uključuje prostorije svlačionica, toalet, prostor za tuširanje, skladište za rekvizite i ostalo te klupske prostorije na katu. Uređuje se i prilaz, odnosno kolna površina te parkiralište i pješačka staza koja povezuje sam objekt s dječjim igralištem i pomoćnim nogometnim igralištem. Na dječjem igralištu su postavljene sprave i ono će uskoro biti završeno. Potom se konačno kreće i s uređenjem pomoćnog nogometnog igrališta, a nakon toga i s uređenjem čitavog okoliša. Htio bih iskoristiti priliku i zahvaliti se svim sugrađanima koji žive u blizini ovih, ali i drugih gradilišta, na strpljenju i razumijevanju, jer znamo da nije lako živjeti negdje gdje je konstantna i svakodnevna buka strojeva i kamiona. Zahvaljujem im se u svoje osobno ime i u ime moje pročelnice Vlaste Vuglec“, poručio je Žilić te dodao kako se završetak ovih radova očekuje u siječnju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here