Napreduju radovi na energetskoj obnovi Učiteljskog fakulteta u Petrinji

979

Radovi na energetskoj obnovi Učiteljskog fakulteta u Petrinji dobro napreduju, a u tijek radova uvjerio se prilikom posjeta fakultetu i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović.

Fotografija FotoBanovina.
Projekt Energetska obnova zgrade Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – Odsjek u Petrinji, financiran je iz Europskoga fonda za regionalni razvoj (EFRR).
Ukupna vrijednost projekta koji se ostvaruje u okviru EFRR-ova Operativnoga programa Konkurentnost i kohezija (OPKK) 2014. – 2020. iznosi 3.721.213,99 kuna, od čega su Učiteljskom fakultetu dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 2.260.535,89 kuna, odnosno 61,35 posto. Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci, izvođenje radova započelo je u lipnju ove godine, a kraj radova i završetak projekta predviđeni su do kraja prosinca ove godine.

Svrha projekta Energetska obnova zgrade Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – Odsjek u Petrinji provedba je mjera energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnoga sektora u kojima javne ustanove obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

Gradonačelnik Dumbović napomenuo je kako će se obnovom zgrade Odsjeka u Petrinji bitno smanjiti potrošnja energije za grijanje i hlađenje kroz integrirani pristup, što će dovesti do smanjenja troškova i smanjivanja onečišćujućih tvari (CO2):
“Studenti koji su ovdje dobiti će određeni standard. Školske ustanove i sve škole koje su ušle u natječaje za obnovu, biti će dobra sinergija resornih ministarstava, Županije i Grada Petrinje. Drago mi je što je novac uložen u stvar koja je vječna, korisna i za dobrobit svih onih koji će ovdje završiti svoje fakultetsko obrazovanje”.

Fotografija FotoBanovina.

Prodekan Marko Badrić rekao je kako na Odsjeku u Petrinji Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu studira gotovo 500 studenata iz različitih krajeva Republike Hrvatske, stoga cilj projekta nije samo obnova zgrade nego i poboljšanje kvalitete studiranja: “Dolazimo u finalnu fazu, radovi su pri kraju. Nadamo se svečanom otvorenju za mjeseca dana. Zgrada je obnovljena prema projektu i energetski će biti učinkovita. Drago mi je što je naš gradonačelnik grada Petrinje prepoznao ovaj projekt, što nam je došao dati podršku i financijsku pomoć iako Učiteljski fakultet pripada Sveučilištu u Zagrebu”.

Fotografija FotoBanovina.

Ovim projektom će se pozitivno utjecati na opće zadovoljstvo studenata na Odsjeku u Petrinji, ali će se u širem smislu i pridonijeti podizanju kvalitete života mladih na području Grada Petrinje i čitave Sisačko-moslavačke županije.

[srizonfbalbum id=2206]

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime