Narodno varivo

565

Za pripremu Narodnog variva potrebni su vam sljedeći sastojci :

✦ 500 grama bijelog graha
✦ 2 zelene paprike
✦ jedna četvrtina glavice svježeg zelja
✦ 1 poriluk
✦ 1 glavica crvenog luka
✦ 5 češnjeva češnjaka
✦ 1 stabiljka celera
✦ 1 mrkva
✦ 200 grama šampinjona
✦ sol, papar i ostali začini po ukusu

Luk i češnjak očistite i usitnite, celer, mrkvu i šampinjone narežite na sitne kockice. U posoljenu vodu stavite kuhati grah i dodajte zelenu papriku. Nakon 40 minuta kuhanja dodajte, na sitno, narezani kupus i češnjak. Na ulju prodinstajte crveni luk, celer, mrkvu, narezani poriluk i gljive. Sve zajedno dodajte u skuhani grah. Posolite i začinite, te ostavite da se kuha još 20 minuta.Tokom kuhanja prema potrebi dodajte vode. Ako je varivo previše rijetko možete u malo hladne vode razmutiti žlicu brašna i dodati u varivo.

Izvor: Gospodarski list

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime