Nasilnik zaključao sebe, ženu i djecu u stanu

Zbog specifičnosti događaja, u fokusu bila sigurnost osoba u stanu i građana

214

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad  43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode, neizvršavanja sudske odluke i povrede djetetovih prava.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni 15. siječnja oko 14 sati na hodniku zgrade u Čalogovićevoj ulici, dočekao oštećenu i njihovu zajedničku djecu dok su izlazili iz stana. Oštećena, kad je uočila 43-godišnjaka u namjeri da zaštiti djecu i sebe, pokušala je zatvoriti vrata stana što joj isti nije dopustio već ih je ugurao u stan, ušavši s njima da bi potom uzeo ključeve stana i zaključao vrata s unutarnje strane, navode iz PU zagrebačke.

Nadalje se sumnja da je osumnjičeni po ulasku u stan onemogućio oštećenima izlazak iz stana kao i bilo koji oblik traženja pomoći. Na traženje oštećene u više navrata, da nju i djecu pusti, on je to odbijao dok je ispred ulaznih vrata stana ostavio poruku napisanu na papiru iz čijeg sadržaja se nedvojbeno posumnjalo u protupravno ponašanje, ali ujedno i potrebu te mogućnost ostvarivanja kontakta s njim.

U tom trenutku na mjesto događaja pristupili su policijski službenici da bi osumnjičeni u samom početku odbijao suradnju, a zbog specifičnost događaja pritom vodeći brigu o sigurnosti osoba u stanu kao i ostalih građana, pristupili su i taktički timovi policije s pregovaračem koji je u više navrata uspostavio kontakt i razgovarao s 43-godišnjakom.

Osumnjičeni je oko 20 sati otvorio vrata stana te je, uz uporabu sredstava prisile, priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Kroz kriminalističko istraživanje je utvrđeno da je 43-godišnjak svojim dolaskom na adresu stanovanja oštećene prekršio mjere određene Rješenjem Županijskog suda u Velikoj Gorici, a koje su produljene Rješenjem Općinskog suda u Novom Zagrebu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime