NASTAVAK LAVINA U ALPAMA: Dvoje mrtvih, šestero mladih preživjelo

U austrijskom zimovalištu Wildkogelu, skijaši su locirali i spasili šestero njemačkih tinejdžera, nakon što ih je odnijela lavina.

128

Skijaški izleti pretvorili su se u srijedu u borbu za život u austrijskim Alpama i slovačkim planinama gdje je dvoje ljudi poginulo, a šestero učenika preživjelo lavinu u dva odvojena incidenta, doznajemo iz HINA-e.

Na obje strane njemačko-austrijske granice škole su zatvorene, automobili zaglavili u snijegu, a stanovnici uspaničeni pod krovovima kuća koji bi se svakog trena mogli srušiti pod težinom snijega, dok njemački meteorološki zavod najavljuje da će snijeg bez prestanka padati do sredine idućega tjedna, prvenstveno u području Alpa.

VEZANE VIJESTI
VIDEO: Lavina odvukla snowboardera 100 metara nizbrdo!

Blizu austrijskog grada Mariazella, 62-godišnji učitelj poginuo je kada je ostao bez skije i pao sa strme litice u šumu gdje ga je zatrpao snijeg, a na sjeveru Slovačke lavina je poklopila četrdesetogodišnjeg skijaša. U austrijskom zimovalištu Wildkogelu, skijaši su locirali i spasili šestero njemačkih tinejdžera, nakon što ih je odnijela lavina.

Zatvorene su ceste i prema austrijskim skijalištima Lech i Zuers na planini Arlbergu, a otkazana je i ženska utrka Svjetskog skijaškog kupa koja se trebala održati ovoga tjedna.

VEZANE VIJESTI
NAJVIŠI STUPANJ OPASNOSTI: Indira Levak među stotinama Hrvata zarobljenih u Alpama, najmanje sedmero poginulih

Unatoč katastrofama koje se dešavaju, atmosfera je dobra zbog lokalnih poljoprivrednika koji dijele domaći kruh i jaja sa blokiranim turistima, ako je suditi po riječima Gernota Jetza, načelnika mjesta u Štajerskoj: “Možda će zvučati smiješno, ali atmosfera je odlična” – izjavio je načelnik Jetz.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here