Nepoznatom muškarcu dao PIN za kupnju preko interneta, ovaj mu ‘očistio’ račun

1034

Prijevare preko interneta sve su češća pojava, a uglavnom je riječ o uplatama za proizvode koji nikad ne stignu na kućnu adresu. Međutim, ono što se dogodilo ovom Varaždincu je priča za sebe, jer je muškarac, naime, sam nepoznatoj osobi dao podatke kartice.

Izvješće PU varaždinske

– Policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su prijavu 39-godišnjaka prevarenog pri kupnji preko interneta. On je prema prijavi, na jednoj stranici na društvenoj mreži, pronašao oglas za prodaju alata po akcijskoj cijeni od oko 150 eura. Nakon što je putem aplikacije stupio u kontakt s nepoznatom osobom sa spomenute stranice, dogovorili su plaćanje preko VISA bankovne kartice. Isti je nepoznatoj osobi poslao svoje osobne podatke i podatke o kartici, dok je putem bankovne aplikacije generirao PIN broj.

Nakon što mu je s računa skinuto 150 eura, kolika je i cijena alata, nepoznata ga je osoba zatražila da joj pošalje podatke i PIN broj od druge kartice koju posjeduje, uz obrazloženje da mora „skinuti“ s računa 18 eura za isporuku.

Kad je oštećeni poslao traženo, utvrdio je da je s njegovog tekućeg računa skinuto ukupno oko 15 900 kuna u korist poduzeća sa sjedištem u Londonu.

Policijski službenici nastavljaju rad na  otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime