Nezakonito prešli državnu granicu i krali drva

747
Foto: Ilustracija

Tijekom mjeseca svibnja dvojica muškaraca su u više navrata šumskim putem nezakonito prelazili državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Izvješće PU sisačko-moslavačke

U subotu, 30. svibnja, oko 16.30 sati, u šumi na području mjesta Staro Selo Topusko policija je zatekla dvojicu državljana Bosne i Hercegovine, starosti 33 i 36 godina. Zbog nezakonitog prelaska državne granice i kaznenog djela krađe, oni su uhićeni i dovedeni u nadležnu policijsku postaju gdje je provedeno kriminalističko istraživanje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su tijekom mjeseca svibnja u više navrata šumskim putem nezakonito prelazili državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, na području šume u mjestu Staro Selo Topusko, gdje su u šumi posjekli 19 stabala hrasta i dva stabla graba, pričinivši vlasniku štetu oko 3400 kuna.

Oni su u subotu, 30. svibnja, u poslijepodnevnim satima neregistriranim traktorom i prikolicom nezakonito prešli državnu granicu gdje su u šumi na prikolicu utovarili jedan dio posječene drvne mase s kojom su krenuli prema granici Bosne i Hercegovine u čemu ih je spriječila policija.

Zbog ove krađe obojica su uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime