Nikolić ne dolazi na inauguraciju Grabar-Kitarović samo zbog datuma

85

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je u intervjuu da 15. veljače neće nazočiti inauguraciji novoizabrane hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović jer se toga dana obilježava dan državnosti Srbije, te da neki drugi datum svečanosti u Zagrebu ne bi bio sporan.

“Ne pokazujem ni snagu ni junaštvo što 15. veljače neću biti u Zagrebu. Nemam dilemu da je 16. ili 14. ali 15. veljače je dan državnosti Srbije”, istaknuo je Nikolić za beogradski tjednik Novi magazin.

VEZANE VIJESTI
ŽUPANIJSKI SUD U ZAGREBU: Osuđena trojica teritorijalaca SAO Krajine

“Svakako ne bih mogao ići u Zagreb, ali razmislio bih da li idem ukoliko bi to bilo nekog drugog dana”, rekao je Nikolić dodajući kako želi dobrosusjedske odnose Srbije i Hrvatske.

“Ne bih se osvrtao na packe, nepristojnosti, vulgarnosti, drskosti koje su stizale iz Hrvatske od različitih ljudi ili ostale bez osude državnog vrha. Da se osvrćem trebao bih prestati razgovarati s Hrvatima, ali nije to interes srpskog i hrvatskog naroda i to treba shvatiti i novi predsjednik Hrvatske”, veli Nikolić.

VEZANE VIJESTI
Održan 5. WDSF Croatian trophy

On je ocijenio kako je svojedobno “bio dobar domaćin predsjedniku Josipoviću” izrazivši očekivanje da će dobiti poziv za posjet Hrvatskoj.

“Ako nastavimo s ratovima, a rat u Hrvatskoj se vodi i danas, teško se možemo pomiriti. Kod nas je drugačije, Srbija se oslobodila ratova iako je primila mnogo prognanih, mnogo onih kojima je tamo netko poginuo. Posao i vlade i predsjednika je da ne postoji više stereotip o Srbiji, da Srbiju gledaju kroz ono što radimo”, rekao je Nikolić.

VEZANE VIJESTI
U čast Hrvatskoj Rusija objavila svoje izdanje Dalićeve knjige "Rusija naših snova"

(Hina)

Foto: index.hr

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here