Nikolić ne dolazi na inauguraciju Grabar-Kitarović samo zbog datuma

85

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je u intervjuu da 15. veljače neće nazočiti inauguraciji novoizabrane hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović jer se toga dana obilježava dan državnosti Srbije, te da neki drugi datum svečanosti u Zagrebu ne bi bio sporan.

“Ne pokazujem ni snagu ni junaštvo što 15. veljače neću biti u Zagrebu. Nemam dilemu da je 16. ili 14. ali 15. veljače je dan državnosti Srbije”, istaknuo je Nikolić za beogradski tjednik Novi magazin.

“Svakako ne bih mogao ići u Zagreb, ali razmislio bih da li idem ukoliko bi to bilo nekog drugog dana”, rekao je Nikolić dodajući kako želi dobrosusjedske odnose Srbije i Hrvatske.

“Ne bih se osvrtao na packe, nepristojnosti, vulgarnosti, drskosti koje su stizale iz Hrvatske od različitih ljudi ili ostale bez osude državnog vrha. Da se osvrćem trebao bih prestati razgovarati s Hrvatima, ali nije to interes srpskog i hrvatskog naroda i to treba shvatiti i novi predsjednik Hrvatske”, veli Nikolić.

On je ocijenio kako je svojedobno “bio dobar domaćin predsjedniku Josipoviću” izrazivši očekivanje da će dobiti poziv za posjet Hrvatskoj.

“Ako nastavimo s ratovima, a rat u Hrvatskoj se vodi i danas, teško se možemo pomiriti. Kod nas je drugačije, Srbija se oslobodila ratova iako je primila mnogo prognanih, mnogo onih kojima je tamo netko poginuo. Posao i vlade i predsjednika je da ne postoji više stereotip o Srbiji, da Srbiju gledaju kroz ono što radimo”, rekao je Nikolić.

(Hina)

Foto: index.hr

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here