Njemački pekar krafne puni jednim neobičnim sastojkom!

Pekar u bavarskom gradu Misebachu proslavio se dodajući krafnama neobičan sastojak...

329

Tradicionalno, njemačke “krapfen”, odnosno krafne ili pokladnice, okrugao su kolač od dizanog tijesta pržen u ulju i napunjen marmeladom. Pekar u bavarskom gradu Misebachu proslavio se dodajući krafnama neobičan sastojak – meso.

Florian Perkmann došao je na tu zamisao prisjećajući se okusa pohanog odreska, poznate šnicle, servirane s umakom od crnih bobica.

“Kombinacija servirana sa slatkim senfom, ono je što čini jedinstven okus”, kazao je.

Perkmann svoje pokladnice puni “leberkaesom”, mesnom štrucom od sitno mljevene svinjetine, slanine i luka, kombinacijom sličnom onoj iz umaka bolognese. Mještanin Peter Rosner bio je, kaže, jako skeptičan, no krafne punjene mesom bolje su nego što je očekivao.

VEZANE VIJESTI
OLUJA U EUROPI Otkazani letovi, nema struje, posebno pogođen München

“Iznenađujuće su dobre. Vrlo zabavna kombinacija okusa”, rekao je.

Perkmannova kombinacija hit je na društvenim mrežama i tvrdi da prodaje 70 do 80 takvih krafni dnevno. Neke mušterije po neobičan zalogaj stižu čak iz Austrije, objavila je HINA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here