Vanjski radovi na rekonstrukciji i prenamjeni dvorišne zgrade u Ulici kralja Tomislava  u Sisku, u kojoj će biti smještena tri odjela Zavoda za javno zdravstvo Sisačko – moslavačke županije, privedeni su kraju, a do kraja godine bit će kompletno dovršeno i unutrašnje uređenje.

U njoj će biti smješten Odsjek za mentalno zdravlje, prevenciju, izvanbolničko liječenje ovisnosti, Služba za školsku i sveučilišnu medicinu te Odsjek za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, rekao je prilikom obilaska zgrade ravnatelj zavoda Inoslav Brkić.

 

„Građevina nam je veoma bitna jer ćemo s njenim završetku riješiti problem prostornih kapaciteta unutar Zavoda za javno zdravstvo. Bez tog uređenja, ne bismo imali niti normalan rad Zavoda. Zahvaljujemo županu što nam je Županija pomogla financijskim decentraliziranim sredstvima u uređenju ove građevine. Vanjska fasada sada izgleda impozantno. Nastavljamo s dijelom unutrašnjih radova i vjerujem da ćemo uskoro, dovršetkom radova na uređenju, riješiti ovaj problem nedostatka prostora“, kazao je Brkić.

VEZANE VIJESTI
Početna konferencija projekta Posjetiteljskog centra Crna roda Osekovo

 

Uređenjem ove zgrade, djelatnici tri izdvojena odjela Zavoda za javno zdravstvo dobit će kvalitetnije uvjete za rad što raduje i sisačko – moslavačkog župana Ivu Žinića koji je izrazio zadovoljstvo završetkom ovih radova.

„Zavod za javno zdravstvo je uložio 170 tisuća vlastitih sredstava, uz 316 tisuća županijskih,  dobili smo ovako kvalitetno uređenu zgradu. To je gotovo 500 tisuća uloženih kuna. Nastojimo ulagati u područje primarne zdravstvene zaštite,. Prvenstveno nam je cilj ulagati još više i u preventivu, dakle djelovati preventivno na naše sugrađane kako bi manje ulagali u liječenje.

VEZANE VIJESTI
Dan općine i 200. obljetnica dolaska cara Franje I. Habsburškog u Topusko

Nije to jednostavno, ali zadovoljan sam što smo pokrenuli određene procese u županiji što se tiče zdravstvene zaštite tako da vjerujem da ćemo kroz nekoliko godina ovdje imati jednu suvremenu i modernu ustanovu. Vidjeli ste koliko je protekle godine uloženo u određene uređaje koje smo nabavili kako bi ovaj Zavod bio na visokoj razini. Osim onih osnovnih analiza, vode i hrane, naš zavod može raditi i puno  kompleksnije analize različitih materijala i svega ostaloga što je potrebno“, rekao je župan i pohvalio županijski Zavod za javno zdravstvo i njegovog ravnatelja naglasivši kako im je zajednički cilj stvaranje kvalitetnije zdravstvene zaštite na području Sisačko – moslavačke županije.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here