Obilježavanje godišnjice stradanja mještana Stankovca i Gračanice

580

Zavičajno-braniteljska udruga „Kupa“ Stankovac-Gračanica jučer je organizirala je obilježavanje godišnjice stradanja mještana Stankovca i Gračanice u agresiji na Republiku Hrvatsku 1991. godine.

Program obilježavanja započe je u 17,00 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomenika svim žrtvama u središtu Staknkovca.
Županijsko izaslanstvo, u kojem je bila i zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević, predvodio je župan Ivo Žinić.
U svom se obraćanju župan sjetio tih ratnih dana i ljudi koji su pobijeni na svojim kućnim pragovima samo zbog jedne „krivnje“, što su bili Hrvati: „Znali su da nikome nisu učinili ništa na žao i mislili su da se nemaju čega bojati.“ – rekao je župan, koji je zamolio sve nazočne, ali i daleko šire, cijeli hrvatski narod, sve nas da ne dozvolimo da se ostvari morbidni plan agresora, da na ovom prostoru od Gline do Kupe ne žive Hrvati.
Rekao je i kako hrvatska Vlada mora poticati opstanak i ostanak u ovi m ratom pogođenim dijelovima naše zemlje, te kako je uvjeren da će nova Vlada imati sluha za probleme i potrebe i Stankovca i Male Soline i svih drugih mjesta na glinskom području u kojima se život gasi, mladi odlaze i ne vraćaju se na rodna ognjišta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here