VIDEO Obilježeno Petrovu u Taborištu pokraj Petrinje

186
Foto Grad Petrinja

Na blagdan svetog Petra i Pavla, u katoličkom narodu nazvanom Petrovo u Taborišu pokraj Petrinje u organizaciji Mjesnog odbora i potporu Grada, uz prigodni program, obilježen je blagdan zaštitnika ovog sela.

Proslava je započeta svetom misom u kapelici u centru mjesta, a potom su kod spomenika položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule u Domovinskom ratu.

Foto Grad Petrinja

Izaslanstvo Grada Petrinje predvodila je gradonačelnica Magdalena Komes, u ime Sisačko-moslavačke županije na Petrovo u Taborištu bio je zamjenik župana Mihael Jurić, izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Petrinje, mjesnog odbora Taborište i brojni drugi uzvanici i mještani.

Nakon svečanog dijela gradonačelnica Magdalena Komes rekla je kako joj je drago što na ovaj dan može biti ovdje te da Taborište ima razlog za slavlje jer je to jedno od mjesta na petrinjskom području koje je, kako kaže, najmanje stradalo u potresu.

Dječje igralište je napravljeno, a slijedi i izgradnja vodoopskre čime su se počeli stvarati normalni uvjeti za ostanak ljudi na tom području.

-Poklonili smo se svim poginulima u Domovinskom ratu i civilima u Drugom svjetskom ratu, to je naša obveza, a u budućnost ovog kraja čvrsto vjerujem, zaključila je gradonačelnica Komes.

Alen Tišinić zamjenik predsjednika mjesnog odbora Taborište govorio je o organizaciji i provođenju aktivnosti povodom proslave Petrova, a najavio je i sportske susrete i vatrogasnu pokaznu vježbu. Također, navečer će se organizirati i zabavni program uz Slavonske Lole.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here