Obitelj Grubač/Gagovski, koja nema osnovne uvjete za život, moli za pomoć

Iz Hrvatske udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima mole za bilo koji vid pomoći kako bi se obitelji osigurao koliko toliko prihvatljiv život

484
Moli se pomoć svih dobrih osoba za stariju obitelj Grubač/Gagovski, koja živi bez hrane, bez higijenskih potrepština, teško bolesni, u jako teškim uvjetima stanovanja u staroj maloj drvenoj kučici koja nije za život čovjeka. Žive od 960,00 kn socijalne pomoći i s time plaćaju još režije. 
HRVATSKA UDRUGA ZA POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA, DJECI I SIROMAŠNIMA, Ivekovićeva ulica 35. Zagreb, OIB: 47407637610., Registrirano kod REPUBLIKA HRVATSKA, Gradski ured za opću Upravu Grada Zagreba, registarski broj: 21011908., temeljem rješenja Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, koje je izdano na temelju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Uprave za socijalnu politiku, Klasa: UP/I-551-08/21-011/63.,  Ur.br. 251-17-21-2/2-21-16., od 27. srpnja 2021. godine, odobreno je prikupljanje humanitarne pomoći za obitelj Grubač/Gagovski, koja živi u jako teškim uvjetima, bez hrane, bez higijenskih potrepština, nemaju najosnovnije potrebe, drva za ogrjev, krevet za spavanje, frižider sa škrinjom, a žive u malenoj drvenoj kući koja je u jako teškom stanju. Žive u 16m2 i u tome imaju kuhinju, stol, mali krevet za spavanje i boravak.
Dakle, sve u 16m2. Po zidovima se nalazi plijesni, žbuka otpada, u zidovima su rupe, sve je pocrnilo i sve je puno vlage i gljivica. Jedini prihod im je zajamčena minimalna naknada Centra za socijalnu skrb Karlovac u ukupnom mjesečnom zajedničkom iznosu od 960,00 kn. Drugog prihoda nemaju. Radi se o ljudima 1955 i 1960 godište, dakle starijim ljudima koji više nisu za radni odnos, koje je kao i većinu ostalih uhvatila tuga i neimaština, bez mogućnosti ikakve zarade. Ljudi su 1955 i 1960 godište i već su dosta bolesni, nisu za rad, već ovise o vašoj pomoći i vašoj dobroj volji. Ivan Grubač liječio se u Klenovniku i bolnici Karlovac radi Tuberkoloze pluća i niza drugih bolesti.
Njihov Župnik, Centar za socijalnu skrb, volonteri naše Udruge i djelatnici Državnih institucija svjedoci su da žive toliko loše da svakom tko je došao do njih poteknu suze na oči. Pomozite im. Jedino vas imaju. Ova akcija odobrena je i provjerena od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Uprave za socijalnu politiku, Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, i shodno tome sve je sukladno zakonima Republike Hrvatske.
S obzirom da sve mora biti transparentno, jer se sve mora pravdati Ministarstvu, Gradskom Uredu Grada Zagreba i Poreznoj Upravi, pozivamo vas da sve donacije za obitelj Grubač/Gagovski uplaćujete na račun Hrvatske Udruge za pomoć Žrtvama nasilja, djeci i siromašnima, skraćeno: HUPŽNDS, IBAN: HR732402006 1500111183. Račun otvoren kod Erste&Steiermarkische bank d.d. Za uplate iz inozemstva Swift/bic: ESBCHR22. To je poseban račun koji je otvoren samo za navedenu obitelj, a koji je pod kontrolom Ministarstva, Gradskog Ureda Grada Zagreba i Porezne Uprave, te će sva pristigla donacija biti uručena obitelji Grubač/Gagovski, uz njihovu ovjeru kod Javnog Bilježnika da su novac primili. Pakete nekvarljive hrane i higijenske potrepštine molimo dostaviti na adresu Udruge Ivekovićeva ulica 35. Zagreb 10000, koji će uz pisanu potvrdu biti predani spomenutoj obitelji. S obzirom da cijelu akciju budno kontrolira Ministarstvo, Gradski Ured Grada Zagreba i Porezna Uprava, sve moramo imati papirnato i popisano.
Nekvarljive namirnice odnosno hranu i higijenske potrepštine možete donijeti i osobno na sjedište Udruge ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10:00 – 14:00  sati, uz prethodnu najavu na telefon: 099 676 5246. Oni koji se osobno žele uvjeriti u istinitost, to mogu odlaskom do spomenute obitelji na adresu Brođani 24., okolica Karlovca. Od Karlovca udaljeno oko 15 km. Malo je teže za naći jer je izolirano od svega, ali sve se može. Važno je još napomenuti da svaki puta kada jače pada kiša njima voda dođe u kuću, jer se rijeka Kupa toliko digne da ne mogu van iz kuće. Tko želi više informacija, video u kojem je njihovo opisno stanje i stanje kuće, te cjelokupnu dokumentaciju, može se javiti predsjedniku Udruge na WhatsApp broj: 099 676 5246  ili email: [email protected]. Hvala svima koji će spasiti život jedne starije obitelji, koja kao i svi mi zaslužuje barem pola najosnovnijih uvjeta za život.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here