“Od ideje do uspjeha” Projekt CROWN privodi se kraju

486

U prostoru Centra kreativne industrije Sisak jutros je održana konferencija pod nazivom “Od ideje do uspjeha” koja je završni dio projekta CROWN u organizaciji Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA.

Konferenciji je bio nazočan župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, zajedno s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Natašom Tramišak.

-Ovaj projekt sa sobom nosi sa sobom velik iskorak u pružanju poslovne podrške i potpore prema mladim poduzetnicima i mladim Start up-ima, poručila je ministrica.

Ovakva praksa još jedna je od brojnih koji za cilj imaju transformaciju i poboljšanje tranzicije Sisačko-moslavačke županije u samom gospodarstvu.

-Sisačko-moslavačka županija je trenutno jedna od najmanje razvijenih županija u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji, no bazirajući se na onu snagu kojom raspolaže, po pitanju ljudskih resursa i kapaciteta, posebno onih mladih za koje vidimo da idu u smjeru novih tehnologija, vjerujem da će im u velikom značaju pomoći, dodala je ministrica Tramišak.

Župan Celjak poručio je kako mu je zadovoljstvo čuti detalje o gotovo realiziranom projektu kojeg je provodila SIMORA, a ovaj projekt ujedno je pokazao kako županija raspolaže sjajnim poduzetnicima.

-Uz naš županijski projekt kojeg provodimo u Novskoj, a tiče se razvoja gaming industrije, imamo velika očekivanja od Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak jer na taj projekt planiramo vezati poduzetnički centar kojeg ćemo osnovati u Sisku i na taj način dati dodatan poticaj razvoju poduzetništva u županiji, pojasnio je župan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime