Održan koncert Mate Bulića i Tarapana benda povodom Dana oslobođenja Petrinje i blagdana Preobraženja Gospodnjeg

1700

Povodom Dana oslobođenja Petrinje te povodom blagdana Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji kod crkve Preobraženja Gospodnjeg jučer je održao koncert Mate Bulić, izuzetno popularni hrvatski, hercegovački glazbenik, poznat i kao kralj dijaspore.

Izvor: FB Rad za naš grad

Koncertu Mate Bulića prethodio je nastup Tarapana benda. Uz brojnu publiku koncertu je prisustvovao i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje:

Izvor: FB Rad za naš grad

Današnji dan je izuzetno značajan za grad Petrinju, prije 24 godine upravo na današnji dan smo se vratili u naš grad i mislim da je to bio jedan povijesni trenutak gdje smo dobili cjelovitu Hrvatsku i gdje Petrinja je bila ta koja nam je uvijek bila životna inspiracija povratka i svega onoga što su Petrinjci obitavali u progonstvu. Kada smo se vratili, vratili smo se na zgarište vratili smo se s jednom novom snagom i voljom i željom da obnovimo naš grad.

Izvor: FB Rad za naš grad

Na današnji dan slavimo Dan župe Preobraženja Gospodnjeg ovdje na Slatini i odlučili smo da ovdje budemo domaćini. Ovdje večeras je veličanstveno uz Tarapanu bend i Matu Bulića doživljavamo ustvari pjesmu koja kroz duhovnost i sve ostalo povezuje ljude. Ljudima treba veselja. Kroz ovo veselje se uvijek vraćamo nekako da vidimo kako smo lupili temelje domovine Hrvatske i na kraju sa osjećajima koji su izuzetno važni za svakog čovjeka. Slavimo Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i uvijek se sjećamo poginulih hrvatskih branitelja kojih danas nema među nama i trebamo biti uz njihove obitelji i kroz ove dane smo odali i počast i pijetet prema svima onima kojih nema.

Izvor: FB Rad za naš grad

Mislim da je sukus cijele priče da imamo zajedničko druženje da kroz jedno zajedništvo damo snažnu poruku kako nam treba mir kako nam treba ljubav kako nam treba na kraju blagostanje i sve ono što kroz život moramo dati budućim generacijama da ne proživljavamo ono što smo proživjeli. Danas imamo Hrvatsku i grad Petrinju imamo sigurno bolju budućnost ali i svi skupa koji preuzimamo na neki način odgovornost za prostor u kojem živimo kako bi stvorili dobre uvjete.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here