Održano natjecanje u gađanju pokretnih meta

555

U organizaciji Lovačke udruge “Fazan” Voloder u nedjelju, 9. lipnja u Ravniku na streljani Mali Ravnik održano je natjecanje u gađanju pokretnih meta, lovački trap.

Natjecanju je nazočio zamjenik župana Roman Rosavec. Čestitao je najuspješnijima te podsjetio na važnosti lovstva u zaštiti i očuvanju biološke raznolikosti i ekološke ravnoteže prirodnih staništa divljači ali i istaknuo kako Županija svake godine izdvaja značajna financijska sredstva za razvoj i unaprjeđenje lovstva na svom području.

Recimo malo više o tehničkim pravilima za disciplinu “trap”:

– ekipu čini 5 natjecatelja – člana Lovačkog društva. Za rezultat se uzima broj pogodataka od 4 najbolja pojedinačna rezultata u ekipi.

– Natjecanje se odvija u dva dijela: ekipno i pojedinačno

– Svaka ekipa puca u dvije serije po 10 golubova.

– Za prva 3 mjesta ekipno, ako se postigne isti broj pogodaka, gađa se još 5 meta do ostvarenog većeg broja pogodaka. U dodatnom gađanju sudjeluju svi strijelci Lovačkog društva (njih svih 5)

– Za mjesta od trećega dalje redosljed se određuje uzimajući u obzir rezultat petog strelca, a ostali uvjeti i propozicije dati će Povjerenstvo za natjecanje

Organizator osigurava nagrade od 1 – 3 mjesta ekipno u disciplini ” trap” (pehari), a za pojedinačno: medalje od 1- 3 mjesta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here