OPĆINA DUBRAVA Nove cijene ukopa i zbrinjavanja komunalnog otpada

Općinsko vijeće donijelo je nove odluke

194

U Općini Dubrava održana je 9. sjednica Općinskog vijeća.

Na sjedici je donesena Odluka o uvjetima isporuke komunalne usluge ukopa pokojnika na grobljima na području općine Dubrava.

Kako je pojasnio direktor komunalnog poduzeća Dombra 1094 Ante Grizelj, novom odlukom određuju se prava i obaveze davatelja i primatelja usluge pogreba te cjenik i izrazi koji se koriste u pogrebnoj djelatnosti.

“Tijekom travnja počinjemo s uslugom pogreba. Komunalno poduzeće je počelo s uslugom malčiranja tako da smo na raspolaganju pravnim i fizičkim osobama. Cjenik je već izrađen, poznat. Pogreb će biti unutar okvira okolnih jedinica lokalne samouprave. Cijena ukopa s najjeftinijom opremom koštat će oko 5.400 kuna s PDV-om, dok cijena grobnog mjesta varira od 7.500 do 9.700 kuna s PDV-om, ovisno radi li se o jednostrukom ili dvostrukom grobnom mjestu.”

Što se tiče cijene zbrinjavanja komunalnog otpada, držali smo cijenu koliko smo dugo mogli, naglasio je načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša:

“Ali opet, uspjeli smo ispregovarati da cijena bude što povoljnija za naše građane. Radi se o tome da će osnovna cijena biti 81 kunu, ali ako se potpiše izjava da se kompostira u svom domu, cijena pada za 30 kuna. Papir i plastika se odvoze besplatno jednom mjesečno, a tri puta mjesečno se može odvoziti kanta miješanog komunalnog otpada, čija će cijena biti 8-10 kuna po pražnjenju.”

Najpovoljnija ponuda je iz tvrtke Eko-flor s kojom Općina ima ugovor do 2024. godine. Okroša je podsjetio građane da imaju zelene otoke, reciklažno dvorište i mobilno reciklažno dvorište te ih pozvao da ih što više koriste.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime