Općina Gvozd: U kući napravio improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane

1173

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je sedam kaznenih djela, od kojih su dva počinili nepoznati počinitelji.

Na području Gvozda počinjena su tri kaznena djela, dok je po jedno počinjeno na području Siska, Kutine, Petrinje i Novske.

Počinjene su dvije krađe te po jedna teška krađa, prijetnja, pronevjera, neovlaštena proizvodnja i promet drogama te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Javni red i mir narušen je u jednom slučaju na području Siska, gdje su se verbalno i fizički sukobila dvojica počinitelja.

Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće s materijalnom štetom i to po dvije na području Siska i Kutine.

U jednoj prometnoj nesreći vozač koji je napustio mjesto događaja naknadno je pronađen.

U šumskom lovištu na području Gline pronađene su tri tenkovske antimagnetne mine i jedna raketa za ručni bacač tzv. osa. Ubojita sredstva je na mjestu pronalaska preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite te će ista biti uništena.

Općina Gvozd: U kući napravio improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 32-godišnjim muškarcem je utvrđeno da je počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, krađa i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Po nalogu suda na području Gvozda je u utorak, 13. prosinca, pretražena kuća u kojoj je osumnjičeni napravio improvizirani laboratorij, a u kojemu su pronađene 22 stabljike indijske konoplje, deset zasađenih i 12 stabljika na sušenju, te je pronađeno i 943 grama marihuane. Pretragom je također utvrđeno da je osumnjičeni počinio krađu električne energije jer je kuću prije mjernog uređaja nezakonito priključio na električnu mrežu i na taj način laboratorij napajao električnom energijom. Pretragom je u kući pronađeno 44 komada raznog vojnog i lovačkog streljiva, koje je osumnjičeni nezakonito posjedovao. Pronađena droga, oprema za proizvodnju droge i streljivo su oduzeti, a 32-godišnjak će zbog navedenih kaznenih djela biti prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Pronevjera

Zbog pronevjere je kazneno prijavljen 33-godišnji hrvatski državljani. Naime, on je u prosincu 2014. godine, radeći kao vozač u trgovačkom društvu s petrinjskog područja, prevozio 22,5 tona kukuruza, kojeg je trebao istovariti u Rijeci, što nije učinio, već je kukuruz prodao osobi u Vrbovcu, a novac zadržao za sebe. Na taj je način petrinjsko trgovačko društvo oštetio za 26.742 kune.

Autocestom vozio brzinom od 200 km/h

U srijedu, 14. prosinca oko 18 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac u prekršaju prekoračenja najveće dopuštene brzine zatečen je 51-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je osobnim automobilom marke Mercedes, BiH registracijskih oznaka, u smjeru Zagreba vozio brzinom od 200,5 km/h.

Zbog ovog prekršaja izdan mu je obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Krađa motorne pile

U Katoličkim Čairama, na kutinskom području, nepoznati je počinitelj od 6. do 14. prosinca na posjedu 54-godišnjeg vlasnika provalio u kamion i kamp kućicu te ukrao motornu pilu. Oštećeni vlasnik štetu procjenjuje na nekoliko stotina kuna, od njega je zaprimljena kaznena prijava te se traga za počiniteljem ove teške krađe provaljivanjem.

Foto: www.tokeofthetown.com 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime