Općina Majur proslavila svoj Dan

U sklopu proslave otvoren je Kulturni centar

105

Najmanja općina na području Sisačko-moslavačke županije, općina Majur proslavila je svoj Dan.

Od ove godine, Dan općine obilježava se na dan svetog Mihaela, zaštitnika naselja, istaknula je načelnica Klementina Karanović:

“Ove godine otvaramo i zgradu Kulturnog centra Majur, projekt koji je financiran iz Mjere 7.4.1., a vrijednost investicije je 2,2 milijuna kuna. Općina Majur dobila je jednu reprezentativnu zgradu za popratna događanja, rad udruga i sve ono što život u jednom ruralnom području treba imati.”

Nažalost, još uvijek se sve vrti oko šteta nastalih od posljedica potresa:

“Malo smo svi više umorni od potresa i svega toga što se događa. Uklonili smo više od 20 objekata. Zahvaljujući Stožeru gradimo naselje za stradale u potresu. Zahvaljujem i Hrvatskoj vojsci, Marijani Petir, koja nam od prvog dana pomaže, svim onim donatorima i ljudima koji su nam pomogli…”

Upravo je saborska zastupnica Marijana Petir izrazila zadovoljstvo što uvijek kada dođe naiđe na realizaciju novih projekata:

“Svim stanovnicima čestitam Dan općine, uz onu moju poznatu da uz sve dobro što će raditi uvijek će imati moju podršku. Ovdje se radi puno dobrih projekata. Prije par mjeseci otvorili smo Vatrogasni dom, danas se otvara Kulturni centar, a vjerujem da ćemo za par mjeseci otvoriti i Dnevni boravak za stare i nemoćne osobe. Ono što želimo napraviti je zadržati ljude u ruralnim sredinama, a za to im moramo osigurati adekvatnu društvenu, komunalnu i socijalnu infrastrukturu.”

Čestitku je mještanima općine Majur za njihov Dan uputio i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić:

“Osim ovog Kulturnog centra, čujemo da ima puno dobrih projekata za budućnost. Svi projekti na ovom području su hvale vrijedni, pogotovo jer je devastirano kroz Domovinski rat, a i od potresa. Nažalost, i kroz depopulaciju, problem koji muči sve nas. Ovi porojekti su od vitalnog značaja za ovu općinu, a mi kao Sisačko-moslavačka županija uvijek ćemo biti na usluzi da se ti projekti realiziraju, a samim time i da ljudi ostanu na ovom području.”

Nakon Svečane sjednice Općinskog vijeća, svečano je otvorena zgrada Kulturnog centra Majur.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime