Oprez! Iz Hrvatske pošte upozoravaju da ne nasjedate na lažno oglašavanje

324
Foto Hrvatska pošta

Iz Hrvatske pošte izvijestili su o novoj vrsti prijevare u kojoj nepoznati počinitelj dijeli fotografije prikupljenih materijala koje, kako se navodi, potom Hrvatska pošta preprodaje po smiješnim iznosima.

Foto Hrvatska pošta

Naime, putem Facebook i Instagram profila, objavljuju se sadržaji na kojima se jasno vide palete prepune raznih materijala koje je Hrvatska pošta prikupila humanitarnim akcijama, a potom preprodaje po iznosu  od 15 kuna.

Foto Hrvatska pošta

Iz pošte upozoravaju kako je riječ o prijevari te da ne nasjedate na kupovinu bilo kakvih predmeta vidljivih na fotografijama.

-Lažne poruke, obavijesti i nagradne igre mogu se relativno jednostavno prepoznati po sumnjivoj i čudnoj e-mail adresi ili poveznici (službena domena Hrvatske pošte je posta.hr), starom logu Hrvatske pošte te pravopisnim i gramatičkim pogreškama na stranici, poručuju iz Hrvatske pošte.

Foto Hrvatska pošta

-Pokušaj prijevare u komunikaciji vezanoj uz internetske oglasnike također se može prepoznati po sljedećim pokazateljima: broj s kojeg vam se javila osoba nije registriran u Hrvatskoj, a poruke koje vam osoba šalje prepune su gramatičkih i pravopisnih pogrešaka. No, najveću sumnju svakako treba pobuditi ako vam osoba pošalje poveznicu i traži vas da unesete podatke s bankovne kartice, pojašnjavaju iz pošte i mole građane na pojačan oprez.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime