Jučer, u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i danas u atriju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, osmero talentiranih učenika s područja Zagrebačke županije primilo je Oskar znanja za izvanredne rezultate postignute na državnim i međunarodnim natjecanjima održanim u protekloj školskoj godini.

Oskara znanja dobili su Leonarda Žinić, učenica 8. razreda OŠ Dragutina Domjanića iz Svetog Ivana Zeline koja je sudjelovala na natjecanju mladih tehničara, zatim Tin Župčić, učenik 4. razreda SŠ Ban Josip Jelačić iz Zaprešića koji je sudjelovao na natjecanju iz informatike i matematike te Bernard Inkret, učenik 7. razreda OŠ Rude iz Samobora koji je sudjelovao na natjecanju iz matematike. Oskare za učenike glazbenih i plesnih škola te studente muzičkih akademija dobili su Petra Stanec polaznica Glazbene škole „Ferdo Livadić“ iz Samobora koja je na međunarodnom natjecanju u sviranju bisernice osvojila prvo mjesto te Nera Majtanić, Karla Fabijanić, Matija Mikloušić i Lovro Kopač, kvartet saksofona iz Glazbene škole Jastrebarsko koji su na državnom natjecanju učenika i studenata glazbe osvojili prvo mjesto.

VEZANE VIJESTI
Više od 4 milijuna kuna za sustav civilne zaštite

Uz ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranku Žarković-Pečenković, nagrade su učenicima uručili pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin te predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk. Ukupno su podijeljene 352 nagrade učenicima, od čega 219 nagrada za prva tri mjesta na državnim natjecanjima te 133 nagrade za prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Ovogodišnje skulpture koje su podijeljene nagrađenima izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom „ August Šenoa“ iz Garešnice.

VEZANE VIJESTI
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Potvrđeno ukupno 80 osoba pozitivnih na koronavirus

Oskar znanja najznačajnije je priznanje u obrazovanju kojim se već 13 godina nagrađuju najuspješniji i najizvrsniji učenici te njihovi učitelji i nastavnici mentori, a njegovu dodjelu zajednički organiziraju Hrvatska zajednica županija, Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Iskrene čestitke svim dobitnicima.

Foto: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here