OSNOVNOŠKOLCIMA U KRIŽU DONACIJOM OMOGUĆENE RADIONICE INFORMATIKE

281

Udruga Društvo Naša djeca Vladimir Nazor Križ, koja skrbi o stvaranju kreativne i inspirativne atmosfere za djecu, te predstavnici informatičke tvrtke itSoft i portala Mydataknox održali su u Osnovnoj školi Milke Trnine u Križu predstavljanje edukativnog programa koji se temelji na besplatnim radionicama u informatičkoj učionici.

Školi su dodijeljena sredstva u svrhu poticanja i promicanja primjene informatike u nastavnim procesima djece viših razreda. Djeca uče osnove programiranja i sigurnog korištenja interneta od stručnjaka tvrtke itSoft Damira Dukarića, koji ih s entuzijazmom priprema za zaposlenja i digitalno okruženje budućnosti.

Profesorica Ivana Posavec Krivec ponosna je što je upravo njihova škola začetnik dobre prakse uključivanja informatičke edukacije u što ranijoj fazi obrazovanja, izravno od stručnjaka iz poslovnog sektora, kako bi se učenici na vrijeme počeli upoznavati s novim tehnologijama i dosezima informatičkih znanosti. Djeca na taj način dobivaju prijeko potrebna znanja za ostvarivanje svojih kreativnih ideja, kako u virtualnom prostoru, tako i u svakodnevnom životu.

„Naša škola je već godinama svjesna potencijala naših učenika i želimo implementirati sve metode kojima ih možemo podržati u razvitku, napredovanju i ostvarenju aspiracija. Obrazovanje se mora konstantno mijenjati i prilagođavati suvremenom društvu.“ – izjavio je ravnatelj OŠ Milke Trnine Zlatko Hasan.

„Djeca će koristeći informacije na dobivenim memorijskim uređajima pristupati web portalu koji leži na Mydataknox infrastrukturi, te će preko njega moći kreirati vlastite stranice, web portale, wordpress aplikacije, ali i općenito ostale web aplikacije i sadržaje. Njihovom sadržaju mogu pristupiti roditelji i prijatelji kojima podijele poveznice za pristup. Drago nam je što na ovaj način možemo obrazovati buduće generacije informatičara.“ – izjavio je Mario Ivandić, suradnik na Mydataknox projektu.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime