Osobni bankar oštetio nasljednike klijentice za 2,2 milijuna kuna

515
novac - novčanice

Osobni bankar u sektoru stanovništva optužen je da je prije deset godina u Zagrebu prevario svoju, sada pokojnu, klijenticu i njezine nasljednike za gotovo 2,2 milijuna kuna.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tereti 52-godišnjaka da je od kraja 2010. do kraja 2012. u Zagrebu kao zaposlenik banke iskoristio povjerenje klijentice čiji je bio dugogodišnji osobni bankar.

Sumnja se da joj je kroz dvije godine dao na potpis više isprava, poput ugovora o oročavanju sredstava i potvrda o isplati kamata, uvjeravajući je da postupa u njezinu korist iako je u stvarnosti radio na tome da se okoristi na njenu štetu.

Kad je klijentica po isteku oročenja deviznog depozita u iznosu od 300 tisuća eura zatražila isplatu dospjele kamate i produljenje oročenja na daljnjih godinu dana, bankar joj je rekao da je u cijelosti postupio po njezinim nalozima.

No, to nije učinio već je, bez znanja klijentice, raspolagao njezinim deviznim depozitom, pribavivši sebi korist u od 250,000 eura, odnosno 1,844.910 kuna, izvijestilo je zagrebačko tužiteljstvo.

Terete ga da je oštetio nasljednike pokojne klijentice za navedeni iznos te iznos na ime dijela depozita s dospjelim kamatama u ukupnom iznosu od 286,982 eura, odnosno 2,192.075 kuna.

Optužnicom ga sumnjiče za zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja poslovne isprave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime