OSTAJE U ZATVORU Odbijen zahtjev kapetana Dragana za uvjetno puštanje

902

Zahtjev Dragana Vasiljkovića za uvjetnim otpustom odbio je Županijski sud u Varaždinu. Osuđeni ratni zločinac poznatiji kao Kapetan Dragan ostaje u Lepoglavi. Odvjetnica Slađana Čanković najavila je žalbu na rješenje.

Županijski sud ocijenio je da nisu ispunjeni uvjeti bez obzira na to što je dosad neosuđivan i što se protiv njega ne vode drugi kazneni postupci. Ovo je drugi odbijeni zahtjev za uvjetni otpust Vasiljkovića. Prvi je bio u studenome prošle godine. I tada su naveli da je negirao počinjena kaznena djela i isticao da je kazna nezaslužena.

VEZANE VIJESTI
Zbog prometnih prekršaja kažnjen sa 120 dana zatvora

Navode da je zatvorenik nekritičan prema počinjenim kaznenim djelima koje negira te kaznu smatra nezasluženom. Dobio je odbijenicu jer Lepoglavu uspoređuje s nacističkim logorom i stvara lažni dojam žrtve hrvatskog pravosuđa. Vasiljković je čak četiri puta stegovno prijavljivan za lakše prekršaje u Lepoglavi (vrijeđanje i nepristojno ponašanje), a jednom je stegovno kažnjen.

Podsjetimo, Dragan Vasiljković pravomoćno je osuđen na 13 i pol godina zatvora u lipnju 2018. zbog ratnog zločina počinjenog u Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata.

U izdržavanje kazne uračunato mu je osam godina i devet mjeseci koliko je proveo u  ekstradicijskom zatvoru u Australiji, te vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u Hrvatskoj. Do sada je u zatvoru proveo 13 godina te su stečeni formalni uvjeti za puštanje na slobodu. Očekivani istek kazne je krajem ožujka 2020., a Vasiljković zatvorsku kaznu izdržava u Lepoglavi.

VEZANE VIJESTI
29-godišnjak nasrnuo na sugrađanke: pokušao ih silovati u centru grada

Izvor: mediji

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here