Osumnjičen za 7 krađa i 112 računalnih prijevara

104

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom te je osumnjičen da je počinio sedam kaznenih djela „Krađa“ i 112 kaznenih djela „Računalna prijevara“, od kojih je 83 u pokušaju.

Sumnja se da je 8. prosinca 2016. godine u tramvaju otuđio novčanik iz torbe s novcem i dokumentima nakon čega je s otuđenom bankovnom karticom u tri navrata podignuo ukupno 6000 kuna i u obližnjoj trgovini kupio razne proizvode u vrijednosti 2.384 kune, pri čemu je kao sredstvo plaćanja dao otuđenu bankovnu karticu oštećene.

Sumnja se da je 21. veljače 2018. godine prema prethodnom dogovoru s nepoznatom muškom osobom prišao parkiranom automobilu marke Ford Fiesta zagrebačkih registarskih oznaka te uporabom oštrog predmeta probušio gumu na vozilu, nakon čega je iskoristio nepažnju vlasnika automobila te mu sa suvozačevog sjedala otuđio torbicu s novcem i dokumentima. Otprilike sat kasnije, na bankomatu je u sedam navrata podignuo je ukupno 11.000 kuna, dok u 13 navrata nije uspio podići novac. Zatim je istog dana na drugom bankomatu u dva navrata podignuo ukupno 200 kuna, dok u još osam navrata nije uspio podići novac.

VEZANE VIJESTI
SISAK U prometnoj nesreći teško ozlijeđena pješakinja

3. srpnja 2018. godine, sumnja se, u tramvaju otuđio novčanik s novcem i dokumentima. Kasnije istog dana u pet je navrata s otuđenim bankovnim karticama podignuo ukupno 7900 kuna, dok u sedam navrata nije uspio podići novac. Kasnije još je u dva navrata otuđenom karticom pokušao podići novac na drugom bankomatu, no u tome nije uspio. Potom je u tri trgovine u centru grada otuđenom karticom kupio više proizvoda u vrijednosti 1948 kuna, dok u jednoj trgovini nije uspio obaviti kupovinu jer je kartica odbijena.

VEZANE VIJESTI
Uhićen muškarac (31) koji je sinoć u Zagrebu izbo dvojicu

Sumnja se da je 4. travnja 2019. godine u tramvaju oštećenoj otuđio novčanik s novcem i dokumentima, nakon čega je u dva navrata njenom bankovnom karticom podignuo ukupno 1100 kuna, dok u 16 navrata nije uspio podići novac.

8. travnja ponovno je, sumnja se, napravio isto, i u 3 navrata pokušao podići novac, ali neuspješno.

Sumnja se i da je 11. studenoga u tramvaju iz torbe otuđio novčanik s novcem i dokumentima te s kartica podignuo 5.000 kuna.

Sumnja se i da je sredinom siječnja 2019. godine u točno neutvrđeno vrijeme i na neutvrđen način pribavio bankovnu karticu oštećene te je 16. siječnja 2019. godine došao do bankomata gdje je bankovnom karticom oštećene u dva navrata podignuo iznos od ukupno 4800 kuna.

VEZANE VIJESTI
Priveden muškarac osumnjičen za smrt maloljetnice

Na neutvrđen je način i 21. ožujka iste godine pribavio, sumnja se, bankovne kartice oštećene te je u šest navrata pokušao podići novac s bankomata, no u tome nije uspio.

Isto tako se sumnja da je 25. listopada 2019. godine na neutvrđen način pribavio bankovnu karticu potom na bankomatima karticom oštećene u dva navrata podignuo ukupno 5000 kuna, dok je sat vremena kasnije u trgovini istom karticom kupio više proizvoda u vrijednosti 2.898 kuna. Istog je dana, još u 14 navrata, na bankomatima na području grada Zagreba karticom pokušao, no nije uspio, podići novac.

 

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here