Otvoren informacijski ured ORaH-a u Petrinji

1109

U Petrinji je jučer osnovana podružnica ORaH-a te otvoren informacijski ured stranke u centru grada u Nazorovoj 10. Ured je otvorila predsjednica stranke Mirela Holy, koaj je sudjelovala i na tribini posvećenoj potencijalima uzgoja industrijske konoplje.
Otvarajući informacijski centar u središtu Petrinje, Mirela Holy je istaknula kako je ideja ovakvih ureda pružanje informacija o politikama ORaH-a i o programu stranke. Napomenula je kako su svjesni da je na ovom području teško politički djelovati, no upravo zato, što su stranka koja radi na drugačiji način i kojoj je izuzetno važna interakcija s građanima, otvorili su jedan takav ured i u Petrinji…

TON 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Povjerenik ORaH-a za Petrinju, Slaven Vujić istaknuo je kako će u centru, 2 sata tijekom prijepodneva i poslijepodneva, građanima na usluzi biti volonteri, članovi stranke. Dodao je kako ogranak stranke u Petrinji ima 22 člana, a djeluju od svibnja prošle godine….

TON

Nakon otvaranja informacijskog centra održana je Osnivačka skupština Gradske organizacije ORaH Petrinja, a nakon nje i tribina pod nazivom “Gospodarski, socijalni i okolišni potencijali konoplje”. U ime suorganizatora tribine, Grada Petrinje, nazočne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Svjetlana Lazić.

TON 

A zainteresiranih je bilo puno jer je konoplja u prošlosti bila vrlo uspješna poljoprivredna kultura na našem području. Naime, Jugoslavija je nekoć bila drugi proizvođač konoplje u svijetu, no konoplja je od devedesete godine do danas izumrla iako se s postojećom zakonskom regulativom na hektar konoplje može prodajom sjemena zaraditi najmanje 15 000 kuna, a može se dobiti i poticaj od 5 000 kuna po hektaru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime