Otvoren novi plastenik za hidroponsku proizvodnju povrća

206

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić otvorio je danas u Baranji novi plastenik za hidroponski uzgoj paprike i rajčice tvrtke Dalis d.o.o. u selu Gajić u Osječko-baranjskoj županiji.

Novi plastenik ukupne je površine od 11.774 metara kvadratnih čime je, uz već postojećih 15.000 metara kvadratnih plastenika, zaokružena hidroponska proizvodnja visoko kvalitetnog povrća.

Godišnja proizvodnja ove tvrtke iznosi 800 tona, a prodaja svih proizvedenih količina povrća je ugovorena za ovu i iduću godinu. Tvrtka ima dvije specijalizirane trgovine u Osijeku gdje prodaju svoje proizvode, koje nazivaju “tržnica u trgovini”, a povrće na tržište plasiraju i preko dvije hrvatske tvrtke. Od povrća najviše proizvode paprike i rajčice, ali i druge povrtlarske kulture kao što su krastavci, kupus, zelena salata i lubenica.

VEZANE VIJESTI
Nacional objavio kompromitirajuće fotografije Tolušića, riječ o falsifikatima?

Projekt tvrtke Dalis iz Gajića sastavljen je od 10 proizvodnih lađa i jedne tehnološke lađe koje zajedno čine jednu cjelinu, te je opremljen najnovijom opremom i objektima za plasteničku proizvodnju. Nositelj projekta je najmlađi sin obitelj Filakov, zbog čega je tvrtka ostvarila 70% potpore iz Programa ruralnog razvoja RH, a projekt je sufinanciran sa 7.440.000 kuna iz operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ za sektor voća i povrća, te je do sada isplaćeno 3.556.755 kuna.

VEZANE VIJESTI
Ministar Tolušić - više nema prepreka za izvoz mesnih proizvoda u Ukrajinu

Zahvaljujući novoj investiciji tvrtka će zaposliti 7 novih djelatnika.

Ministar Tolušić vrijednu baranjsku obitelj uzeo je za primjer kako se u malom selu, od svega dvjestotinjak ljudi, može razviti uspješan biznis, zaposliti lokalno stanovništvo i oplemeniti cjelokupan ruralni prostor te ponovio:

„Upravo je to cilj našeg Programa ruralnog razvoja, iz kojeg je u Osječko-baranjskoj županiji ugovoreno preko 1,5 milijardi kuna potpore projektima, a ova je investicija dio te dobre statistike.“

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here