Otvorena tvornica aviodijelova u Jakovlju

Trenutno je 170 zaposlenih, a planira ih se 600

361
Foto: Dražen Kopač

S radom je počela u prosincu 2021., a u petak, 17. lipnja je i službeno, u Jakovlju, u tamošnjoj poduzetničkoj zoni, otvorena tvornica austrijsko-kineske kompanije FACC. U tvornici se proizvode komponente za unutrašnjost kabina poslovnih i putničkih zrakoplova.

Foto: Dražen Kopač

Izvrsna infrastruktura, blizina Zagreba, visokoobrazovani stručnjaci, kao i izvrsna logistička povezanost sa sjedištem FACC-a i njegovim europskim kupcima, bili su glavni razlozi za gradnju tvornice na lokaciji u Jakovlju.

Foto: Dražen Kopač

„Nakon uspješnog početka s nešto više od 170 zaposlenih, u iduće četiri godine planiramo povećati broj zaposlenih na oko 600 radnika“, rekao je Robert Machtlinger, direktor FACC-a, koji je zajedno s predsjednikom nadzornog odbora FACC-a Pang Zhengom, legendom austrijskoga zrakoplovstva Felixom Baumgartnerom i predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem i otvorio tvornicu.

Foto: Dražen Kopač

„Drago mi je da je kompanija, u konkurenciji još osam zemalja, odabrala upravo Hrvatsku. Na to je utjecala i politička stabilnost i jasan smjer zemlje kojim idemo prema euru i Schengenu, kvaliteta tržišta rada i izvrsna prometna povezanost u Zagrebačkoj županiji. Vjerujem da će investicija koju su učinili ovdje privući i druge investitore da odaberu Hrvatsku kao destinaciju u kojoj žele realizirati svoje poslovne projekte“, rekao je Plenković.

Foto: Dražen Kopač

U prvoj fazi u tvornicu je uloženo oko 15 milijuna eura. Radi se o najvećoj greenfield investiciji kompanije FACC izvan Austrije.

Foto: Dražen Kopač

U ime Zagrebačke županije svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Damir Tomljenović, a u ime Općine Jakovlje njezina načelnica Sanja Borovec.

 

Izvor: Zagrebačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime