Otvoreno pismo župana Ive Žinića predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću

96

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić uputio je predsjedniku Vlade RH, Zoranu Milanoviću otvoreno pismo sljedećeg sadržaja:

Poštovani,
nakon vijesti da je Hrvatska poštanska banka blokirala račune kutinske Petrokemije želim izraziti duboku zabrinutost zbog tog čina koji ne samo što dovodi u pitanje opstanak tvornice i radnih mjesta, nego i ozbiljno ugrožava Grad Kutinu i cijelu Sisačko-moslavačku županiju.

Takva je politika to nerazumnija jer su i HPB i Petrokemija državne tvrtke, pa se i na ovom primjeru jasno vidi da Vašoj Vladi, blago rečeno, očuvanje radnih mjesta nije prioritet.
Činjenica da Uprava i Nadzorni odbor Petrokemije d.d. Kutina već mjesecima bezuspješno pokušavaju uspostaviti dijalog s predsjednikom Uprave HPB-a kako bi se pronašlo rješenje za dugove – koje, valja naglasiti, nitko ne osporava – još jasnije dokazuje potpunu nezainteresiranost Vlade RH za spas jedine hrvatske tvornice mineralnih gnojiva.
I činjenica da već mjesec i pol dana ignorirate moje pozive na tematsku sjednicu Županijske skupštine o teškome gospodarsko-socijalnom stanju u Sisačko-moslavačkoj županiji – na kojoj bismo tražili rješenja za opstanak Rafinerije, Petrokemije i Siscije – svjedoči o Vašoj potpunoj nebrizi za probleme u ovom dijelu Lijepe Naše.
Gospodarstvo Sisačko-moslavačke županije, naime, urušava se i zbog nerješavanja problema Rafinerije, a i tekstilna industrija Siscia ne može ući u predstečajnu nagodbu upravo zbog opstrukcije dviju državnih institucija. Na taj način, gospodine premijeru, samo nastavljate s pustošenjem naše županije koju je 10 godina uništavala i pljačkala Vaša dugogodišnja stranačka kolegica.
Zbog toga Vam još jednom, sada javno, upućujem poziv na tematsku sjednicu Županijske skupštine te apeliram da na stranu stavite uskostranačke interese i predizborna nadmudrivanja te se hitno uključite u rješavanje gorućih problema gospodarstva i svih građana ove županije.
S poštovanjem,

ŽUPAN SISAČKO-MOSLAVAČKI
Ivo Žinić, dipl. ing. arh.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here