Prometni policajci i predstojećeg će vikenda pojačano nadzirati promet u cijeloj Hrvatskoj, s ciljem sprječavanja kršenja prometnih propisa koji su zadnjih tjedana izazvali više nesreća sa smrtnom posljedicom.

“Kako bi spriječili kršenje prometnih propisa koji uzrokuju najteža stradavanja sudionika u prometu, policija će i tijekom ovog vikenda na području svih policijskih uprava provoditi pojačane aktivnosti na prometnicama”, priopćili su u petak iz MUP-a.

Navode kako će preventivno-represivne mjere provoditi uz kontinuiranu prisutnost maksimalnog broja policajaca i tehnike, a mjere će usmjeravati na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dozvoljenih brzina te nevezanja sigurnosnim pojasom.

Inače, zbog niza teških i tragičnih prometnih nesreća s više poginulih osoba (u samo desetak dana u prvoj polovici listopada u osam je nesreća poginulo čak devet osoba), iz MUP-a su i ranije najavili da će pojačati nadzor na cestama te maksimalno pokriti sve najugroženije prometne pravce.

Pritom će sankcionirati sve prekršaje koji dovode do najtežih prometnih nesreća – vožnja nepropisnom brzinom, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno pretjecanje, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno kretanje i zadržavanje pješaka na kolniku, prekršaji vozača mopeda i motocikla.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime