PETRINJA Domu zdravlja donirana dva vozila

U Petrinji je i epicentar humanosti i solidarnosti

127
Foto: Facebook Rad za naš grad

Hrvatska udruga medicinskih sestara u suradnji sa Zbornicom zdravstvene in babiške nege Slovenije i Društvom medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana donirala je dva automobila za patronažnu službu Doma zdravlja Petrinja.

Foto: Facebook Rad za naš grad

Svoju podršku ovoj akciji dao je i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović, koji je istaknuo kako se ovom gestom pokazalo da je u epicentru potresa sada i epicentar humanosti i solidarnosti. Gradonačelnik je zahvalio u ime svih Petrinjki i Petrinjaca, a posebno u ime svih koji će zahvaljujući ovoj donaciji dobiti skrb i pomoć koju trebaju: „Ovo što je naš grad i županija proživjela je strašna katastrofa u kojoj je ruka pomoći zaista dobrodošla i zato vam svima hvala.“, istaknuo je gradonačelnik.

Foto: Facebook Rad za naš grad

Predstavnice iz Slovenije naglasile su kako je ovo veliki projekt sestrinstva bez granica te da je u ovakvim situacijama najvažnije da jedni drugima pružimo pomoć. Zaključili su da je ovakva donacija sestrama sada najpotrebnija, jer će one sada biti mobilnije, brže i pristupačnije svojim udaljenim pacijentima te da su na ovaj način, pomažući medicinskim sestrama, pomogli i lokalnom stanovništvu.

Foto: Facebook Rad za naš grad

Glavna sestra Doma zdravlja Petrinje Rafaela Lukić izrazila je zadovoljstvo što je ovom gestom prepoznata važnost patronažnih sestara u pružanju zdravstvene skrbi, pogotovo obzirom da Petrinja ima široko ruralno područje koje pokriva. Pomoćnica ravnatelja dr. Sanda Žižak Galijan istaknula je kako su gubitci za Dom zdravlja u potresu bili veliki, ali se unatoč tome zdravstvena njega pruža u punom obimu.

Foto: Facebook Rad za naš grad

Isto je naglasio i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Silvijo Bašić te dodao kako je za to zaslužna velika požrtvovnost, marljivost i nesebičnost zdravstvenih djelatnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here