PETRINJA Gradonačelnica Komes ugostila državnog prvaka saksofonista Lovru Komesa

352

Jutros je gradonačelnica Grada Petrinje, Magdalena Komes, u izmještenom prostoru Gradske uprave Grada Petrinje, organizirala prijam za Lovru Komesa, učenika trećeg razreda Srednje škole Petrinja i člana Gradske limene glazbe Petrinja, koji je na Državnom natjecanju, u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, osvojio prvu nagradu u V. kategoriji disciplina saksofon.

Prijemu je nazočio uspješan mladi glazbenik sa profesorom glazbene kulture u Petrinjskoj općoj gimnaziji Robertom Jamesom Hudulinom koji je pohvalio Lovrin postignut uspjeh unatoč samoizolaciji i nemogućnostima redovitog održavanja satova te dodao kako su posljednja tri tjedna prije natjecanja bila ključna za savladavanje izvedenih kompozicija.

Lovru Komesa na natjecanjima prati Petra Kukavica, korepetitorica na klaviru.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes zahvalila je na odazivu i izrazila svoje zadovoljstvo prijema ovog uspješnog mladog glazbenika i nada se povratku samostalne glazbene škole iz prijeratnog vremena.

Prijem je završio najavom koncerta učenika Lovre Komesa koji će se održati 29. travnja u Petrinji u crkvi sv. Lovre s početkom u 19.30 h na kojem će gošća biti također mlada Petrinjka Lucija Škrinjarić na klaviru.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime