PETRINJA Gradonačelnica s eurozastupnicima organizirala posjet Europskom parlamentu za srednjoškolce s Banovine

Grad je za ovo putovanje učenicima osigurao i džeparac

80
Foto: Grad Petrinja

Učenici Srednje škole Petrinja u posjeti su Europskom parlamentu u Bruxellesu. Jučer ih je prije polaska na put ispratila gradonačelnica Magdalena Komes koja je u suradnji s europarlamentarcima Karlom Resslerom, Tomislavom Sokolom, Sunčanom Glavak i Željanom Zovko i organizirala ovo putovanje.

Foto: Grad Petrinja

Naime, gradonačelnica se obratila zastupnicima s molbom da se za srednjoškolce s područja Banovine kao nagradu za njihovo zalaganje u školi, ali i odmak od svakodnevnih stresova u okruženju s ruševinama, organizira posjet Europskom parlamentu. Za prvu skupinu od 27 učenika (iz Srednje škole Petrinja i Srednje škole Ivana Trnskoga iz Hrvatske Kostajnice) posjet su organizirali zastupnici Ressler i Sokol.

Gradonačelnica je u obraćanju učenicima pojasnila kako je došlo do organizacije ovog putovanja: „Kako je bila teška situacija i s koronom i s potresom, znam koliko su, naročito vaše generacije koje su trebale krenuti u život odraslih ali i zabave, bile primorane biti pasivne. Razmišljala sam na koji način bih mogla pridonijeti povećanim aktivnostima u životu  vas mladih.  Kako sam u dobrim odnosima s našim europarlamentarcima obratila sam im se i zaista su odmah bez dvojbe pristali organizirati posjete.“

Foto: Grad Petrinja

Kazala je kako Grad nastoji  što više osluškivati mlade i njihove potrebe te podsjetila na planirani Centar za mlade za koji se obnavlja zgrada „Stare klaonice“, a naglasila je kako i kako se nastoje ojačati i stipendije i općenito nagrade za najuspješnije učenike. Najavila je i kako Grad planira ovakva putovanja mladih u europske zemlje uspostaviti kao redovni godišnji program sa sredstvima iz gradskog proračuna.

Foto: Grad Petrinja

Gradonačelnica je učenicima poželjela sretan put i dobar provod kao i puno uspjeha na nadolazećoj Državnoj maturi, a Grad je za ovo putovanje učenicima osigurao i džeparac.

 

Izvor: Grad Petrinja

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime