PETRINJA Indijska tvrtka u poljoprivredu ulaže do 50 milijuna eura

5960
Facebook: Rad za naš grad

Indijski poduzetnik Arvind Kapur u petak je s petrinjskim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem potpisao memorandum o razumijevanju kojim je predviđeno ulaganje indijske tvrtke Karma Agro u poljoprivredu na petrinjskom području u visini do 50 milijuna eura.

Kako je tom prilikom rekao Kapur, njegova je tvrtka posebno zainteresirana za podizanje dugogodišnjih nasada lješnjaka, oraha i kestena koji na tom području dobro uspjevaju. Kapur je obišao i moguće lokacije budućih nasada na petrinjskom području kod Donje Bačuge, Gornje Bačuge, Jošavice i Šušnjara.

VEZANE VIJESTI
Petrinjčice trenirale za Olimpijadu na pomoćnom stadionu NK Mladosti
Facebook: Rad za naš grad

Kapur je izrazio nadu kako će investicija biti profitabilna jer Indijci imaju dugu tradiciju i iskustvo u poljoprivrednoj proizvodnji. S obzirom na veliku poljoprivrednu proizvodnju, najavio je da može ponuditi dobre tehnologije i procese u poljoprivrednoj proizvodnji.

U poslovanje svoje tvrtke, kako je rekao, namjerava uključiti lokalno stanovništvo, poljoprivredna gospodarstva i farmere kako bi zajednički raditi na usasvršavanju proizvodnje u zajedničkom interesu. Poljoprivrednu proizvodnju koju namjerava pokrenuti temeljit će na ekološkoj proizvodnji, što će dovesti do smanjenja utjecaja na klimatske promjene. Izrazio je nadu kako će investicija u Petrinju biti prepoznata i na nacionalnoj razini, te da će biti primjer i drugim proizvođačima.

VEZANE VIJESTI
Igralište „Škole nogometa“ u Petrinji dobilo rasvjetu

Prilikom potpisivanja memoranduma, petrinjski gradonačelnik Dumbović je naglasio kako je Petrinja već postala grad projekata te kako ima najprihvatljivije površine za ekološku proizvodnju.

Facebook: Rad za naš grad

“Kada jedan poduzetnik dođe s ovakvim pismom namjere, uvijek je dobro došao i nastojat ću uvijek da kao gradonačelnik, da sa svojim timom, ostvarimo dobre partnerske odnose”, rekao je Dumbović.

Izvor: Hina.hr

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here