Petrinja je bila i ostala grad sporta, a dokaz tome su sportaši koji postižu brojne zapažene rezultate, rečeno je 12. lipnja na prigodnom prijemu u petrinjskoj gradskoj vijećnici na kojem je nekima od njih, onima koji su postigli određene uspjehe na natjecanjima i turnirima ili su izborili viši rang natjecanja, čestitao i zahvalio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Petrinja je bila i ostala grad sporta, grad koji ima bogatu sportsku tradiciju. Različiti sportovi, brojni nadareni sportaši i uspjesi koje su postigle brojne generacije, a u konačnici i vi, najbolja je poruka koju može dobiti naše društvo i mladi ljudi koji u njemu žive, a kojima vi možete biti uzori. To je velika stvar! Još je veća stvar kada to zajednica prepoznaje i kad možemo pomoći i imati vas u vidu da te rezultate postižete i dalje, da ih zajednički proslavimo, ali i damo zdrave temelje kakve sport daje gradu Petrinji“, kazao je Dumbović koji smatra kako Petrinji fali još više dječjih i sportskih igrališta, nedostaje i dvorana, no najavio je kako će u sklopu Intervencijskog plana, koji će kroz društvenu, komunalnu i socijalnu infrastrukturu dati jednu bolju i kvalitetniju sliku grada Petrinje, ove godine biti raspisan natječaj za dvoranu vrijednu više od 20 milijuna kuna, kao i za svlačionice na igralištu u Češkom Selu vrijedne oko milijun i 700 tisuća kuna.

Gradonačelnik je ovom prigodom ugostio Stolnoteniski klub Mladost Petrinja čija je muška seniorska ekipa ušla u najviši ligaški rang klupskog natjecanja u RH, Superligu, dok se i ženska seniorska ekipa također natječe u Superligi. Trener Robert Ramušćak zahvalio je gradonačelniku na ovom prijemu, ali i na potpori.

„Zahvaljujem se na svoj dosadašnjoj financijskoj potpori, jer bez nje ne bi uspjeli i nadam se da smo ovim primjerom i rezultatom uspjeli opravdati vaše povjerenje. Možete biti ponosni na nas, na naš klub i na svoj grad, jer je ovo je prvi puta u povijesti da imamo ženske i muške predstavnike u Superligi. Tu su tri kluba, uz velike centre Varaždin i Pulu, tu smo sada i mi. Jedan dio tih zasluga je i novi prostor gdje smo zadnje dvije-tri godine i gdje uspješno treniramo svakodnevno 300 dana u godini. Hvala vam na svemu do sada i nadamo se da će takva suradnja biti i ubuduće“, poručio je Ramušćak.

Gradonačelniku se zahvalio i Željko Dujmić, voditelj seniorske momčadi NK Češko Selo, koji su se plasirali u viši stupanj natjecanja – 2. županijsku nogometnu ligu Nogometnog saveza SMŽ.

„Čast nam je svima biti ovdje i predstaviti našu Mjesnu zajednicu u ovakvom svjetlu i pokazati da se tamo događa nešto ovakvo pozitivno. Hvala Gradu na svemu što nam je pružio do sada. Nadamo se da će svlačionice biti riješene 0ove godine jer nam o tome ovisi nastup u višem stupnju natjecanja, kao i financije, ali budući znamo da sve ide svojim tokom, nadamo se da će i to do početka sezone biti riješeno“ rekao je Dujmić.

Zapažene rezultate ove je godine postigao i Valentino Vidović, mladi hrvač HK Petrinja. Tako se, između ostalog, gradonačelniku pohvalio s osvojenim prvim mjestom na turniru u Ludbregu.

„Počeo sam trenirati prije pet godina. Hrvanje mi se jako sviđa, a i poznat je sport, naročito ovdje u Petrinji. Zahvaljujem se gradonačelniku, a pogotovo mom treneru“, rekao je valentino.

Među sportašima, na prijemu se našao i Luka Kosak, učenik Prve osnovne škole Petrinja koji nije sportaš, ali je u Italiji, na Europskom prvenstvu iz robotike, sa svojom ekipom iz Zajednice tehničke kulture grada Siska, osvojio 5. mjesto.

„Svake subote tijekom školske godine odlazim u Sisak, u Centar tehničke kulture gdje se pripremam za natjecanja. Ova godina nam je bila jedna od najuspješnijih. Osvojili smo prvo mjesto na RoboCupu, treće mjesto u Rimu na međunarodnom natjecanju, prvo mjesto u Mariboru i peto mjesto u Italiji na Europskom prvenstvu“, pohvalio se Luka.

Poručivši im kako su oni vrijednost ovog grada i njegovi najbolji ambasadori u zemlji i svijetu, gradonačelnik se zahvalio i struci, trenerima, obiteljima, svima koji su svojim volonterskim radom i svojim rezultatima ostavili jedan pozitivan trag u svojim sredinama i svom gradu. Najavio je kako će Zajednici sportskih udruga grada Petrinje dati preporuku da ove mlade ljude i njihove sjajne rezultate nagradi i prigodnim, simboličnim nagradama.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here