PETRINJA Jedan od najboljih mladih matematičara kod gradonačelnika Dumbovića

Dumbović: Osjetio sam veliki ponos

295

Leon Križanić, maturant opće gimnazije, pod mentorstvom nastavnice Josipe Mitar, izborio je nastup na državnom natjecanju iz matematike. U tom predmetu je tako među dvadesetak najboljih maturanata u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović organizirao je prijam za Leona, koji je izjavio da je čuvši za ovaj rezultat, osjetio veliki ponos: “Ne samo na tvoju svestranost koju imaš kroz nadarenost da si dobar matematičar, nego si i glazbenik. U tome ti možemo samo čestitati i dati maksimalnu podršku da ti kao mlađi čovjek budeš mladima uzor. Mislim da je to nešto posebno i to u ovim našim teškim petrinjskim trenucima kada nemaš svoju školu i kada ravnatelj i svi profesori zbog dislociranja se bore s jednom velikom zajedničkom mukom koju jednostavno moramo pregrmjeti i preživjeti.”

Dumbović je na kraju čestitao Leonovoj obitelji, ali i svim profesorima te ravnatelju škole.

Križanić je zahvalio gradonačelniku na pozivu: “Hvala gospodinu ravnatelju što me reklamirao po medijima, a želim zahvaliti svima koji me podržavaju, od obitelji prijatelja i profesora. Vjerujte mi, nije se lako pripremati u takvim uvjetima. Bio sam i prethodnih godina na državnim natjecanjima iz matematiuke, ali kao završna godina, ovo mi je posljednje državno natjecanje, zbog ovih uvjeta koje je teško podnijeti.”

Na kraju je potvrdio da bez obzira što budućnost donosi, želio bi se svakako baviti matematikom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime