PETRINJA Namjerno prepilio i odvio vijke na spravi na dječjem igralištu

Nesvakidašnji vandalizam na dječjem igralištu u Vatrogasnoj ulici

364
Arhiva Radio Banovina

Na Aktualnom satu današnje 39. sjednice Gradskog vijeća Grada Petrinje vijećnik Anton Tadić upozorio je na primjer nesvakidašnjeg vandalizma.

Prije toga je izrazio zadovoljstvo s dva značajna projekta u njegovoj gradskoj četvrti koja je i sam kao vijećnik podupro, izgradnjom sportske dvorane te dječjeg i polivalentnog sportskog igrališta u Vatrogasnoj ulici.

Screenshot YouTube Radio Banovina

„Drago mi je kad prođem kraj tog igrališta i vidim da se na njemu igraju djeca, sretna i zadovoljna. Također, drago mi je što sam dao svoj doprinos tom projektu. Međutim, ovih sam dana čuo nešto što me nikako ne raduje, ne znam je li istina, a to je da je netko odvrnuo vijke na spravama na tom igralištu što dovodi u pitanje sigurnost djece“.

Screenshot YouTube Radio Banovina

Gradonačelnik Darinko Dumbović kazao je kako je upoznat s tim incidentom koji je, po njegovim saznanjima napravljen namjerno, te da će ubuduće na takve novosagrađene objekte stavljati video nadzor. Zatražio je ipak od pročelnice Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Vere Kaurin da detaljnije pojasni slučaj. Ona je podsjetila da je primopredaja igrališta napravljena sukladno zakonskim odredbama.

Screenshot YouTube Radio Banovina

„Međutim, nakon samo par dana dobili smo dojavu od Komunalca, koji je upravitelj i koji održava dječja igrališta na području grada Petrinje, da je došlo do oštećenja jedne sprave na igralištu. S obzirom na oštećenja koja su nastala, odnosno da je jedan vijak prepiljen, a druga dva izvučena van, što predstavlja opasnost za svako dijete koje bi koristilo tu spravu, zaštitili smo je kako je djeca više ne bi mogla koristiti. Pozvali smo ponovo inspektora da izvrši uvid te da utvrdimo je li to stvar neispravne sprave, znači sprave koje ne zadovoljava kvalitetama koje kao takva treba imati sukladno projektu. Inspektor je dao svoj nalaz i mišljenje u kojem je rekao da je to stvar vandalizma te da je netko namjerno potrgao spravu. Izražavam žaljenje zbog toga. Nažalost, često smo svjesni vandalizma da je potrgana klupa ili koš za smeće, ali kad je potrgana sprava poput ove koja može direktno ugroziti zdravlje i život djece, to je nešto puno gore. Apeliram na sve da spriječe uništavanje bilo koje vrste, posebno ovakvo na dječjim igralištima. Pokrenut ćemo prijavu protiv nepoznatog počinitelja, to je najviše što možemo učiniti u ovom trenutku, a naravno, sprava će biti popravljena“.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here