Petrinja nastavlja sufinanciranje uređenja pročelja u središtu grada

Grad Petrinja građanima će sufinancirati izradu energetskog certifikata  s 1250 kuna

156

Javni poziv za sanaciju i obnovu pročelja građevina na području zaštićene kulturno – povijesne cjeline grada Petrinje unutar A, B i C zone bio je povod konferenciji za novinare koja je 2. srpnja održana u maloj vijećnici Grada Petrinje.

Riječ je o nastavku dosadašnjeg projekta koji se pokazao uspješnim jer je dosta većinom poslovnih, ali i privatnih subjekata u središtu grada iskoristilo sufinanciranje i uredilo svoja pročelja te tako vratilo Petrinji izgled kakav je imala prije ratnih razaranja, podsjetio je gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Ovdje je naš cijeli tim. Zajedno sa svojim suradnicima odlučio sam jedan dio proračuna staviti u onaj dio obnove izuzetno zahtjevnih pročelja koja su u našem strogom centru grada i koja bi trebali oplemeniti i napraviti jedno novo lice grada. Danas vidimo što je energetska obnova i što se od nas kao Grada očekuje da pomognemo svim građanima, a pogotovo objektima koji u sebi imaju poslovne subjekte koji rade, proizvode neke nove vrijednosti i koji stvaraju dobit u ovom gradu, ali i ono što je izuzetno važno, oni zapošljavaju, oni uplaćuju porez na dohodak i porez na dobit i sve komunalije koje su važne za Grad Petrinju. Važno je da Grad Petrinja na ovaj način može kroz jednu financijsku dugoročniju perspektivu odrediti  sredstva koja su za uređenja samog grada“.

Na natječaj su se već javila dvojica obrtnika, vlasnici ugostiteljskih objekata u centru grada, Igor Milošić i Mato Dorbola koji bi putem ovog natječaja trebali dobiti ukuppno 230 tisuća kuna za uređenje pročelja svojih objekata

VEZANE VIJESTI
Petrinjski HDZ-ovci odgovorili na prozivke gradonačelnika

„Zahvalio bih se cijeloj vašoj ekipi, posebno našem gradonačelniku, u moje ime i cijele obitelji koja je već 25 godina ja sam osobno obrtnik a 50, 60 u obitelji. Prošli smo europske fondove za proširenje lokala, renoviranje i moderniziranje i pomoć Grada će nam biti velika pomoć i još jednom veliko vam hvala.“

Dumbović je podsjetio kako je Petrinja prije 4-5 godina bila prvi grad po energetskoj obnovi u Hrvatskoj, a Grad je oslobodio plaćanja građane komunalnih doprinosa te je na taj način, kako je naglasio, Petrinjcima u džepu ostalo 10 milijuna kuna. Najaviio je kako će Grad Petrinja građanima sufinancirati izradu energetskog certifikata  s 1250 kuna. Naime, kako bi imali što spremniju projektnu dokumentaciju kada se početkom rujna raspiše natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća, sufinancirat će najmanje prvih 200 certifikata i to će biti doprinos Grada, poručio je Dumbović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here