PETRINJA Prijem Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi

154

Gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes, ususret obilježavanju 31. godišnjice ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi, održala je jutros prijem za Udrugu ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi.

Gradonačelnica je poručila kako je sretna što je sjedište branitelja upravo u Petrinji te kako je zahvalna što nas čuvaju, kako u ratu, tako i u današnje izazovnije vrijeme, a posebice nakon potresa i brojnih razaranja. Dodala je kako zahvaljujući njima i hrabrosti branitelja imamo slobodnu državu i mi koji smo mladi te mi koji nismo sudjelovali u ratu.

-Čestitamo im njihovu obljetnicu i zahvalni smo im za sve što su činili neposredno nakon potresa prilikom uspostavljanja donekle normalnog života na području Banovine i Petrinje, kazala je gradonačelnica.

Sutra se obilježava 31. obljetnica njihova osnutka, a povodom toga cijeli protokol odvijat će se u gradu Petrinji.

-Sveta misa bit će u crkvi Sv. Lovre, podijelit će se i 500 porcija graha za sugrađane kako bismo uspostavili kvalitetnu suradnju između vojske i naših Petrinjaca, a priželjkujemo i da se Petrinjci uključe u razgovor s braniteljima kako bi čuli i njihovu perspektivu, kazala je gradonačelnica.

Predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi Ivan Krupec kazao je kako se prošle godine obljetnica obilježavala u Glini, a ove godine željeli su Petrinji poručiti kako su Gromovi i nakon potresa tu, kao i nakon i tijekom rata, tu za njih.

-Dragi Petrinjci i Banijci, tu smo s vama i volimo vas. Sutrašnjim mimohodom od spomenika do crkve dat ćemo vam do znanja da smo tu i da smo s vama, kazao je Krupec.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime