PETRINJA Proglašenje Mosta volontera 10. kolovoza

Znak duboke i trajne zahvalnosti svakom pojedinom volonteru

189

Gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes uputila je javni poziv sljedećeg sadržaja:

“Poštovani građani grada Petrinje i dragi volonteri,

naš mali grad velikog srca kroz svoju je povijest doživio brojne nedaće. Posljednja koja nas je snašla bio je razorni potres koji ga je ranio možda najteže do sad.

Međutim, taj potres ujedno nam je donio i erupciju ljubavi, dobrote, solidarnosti i nesebične pomoći. Kako to inače u životu biva, nevolja je iznjedrila ono najbolje u ljudima, poslala nam brojne prijatelje, znane i neznane, koji su nam pohitali u pomoć. Brojni volonteri došli su u grad koji konstantno podrhtava pružiti pomoć potrebnima.

Gradsko vijeće Grada Petrinje na prijedlog Inicijative građana Petrinjsko proljeće 5. svibnja 2022. donijelo je Odluku o promjeni imena mosta preko rijeke Petrinjčice koji će dobiti novi naziv – Most volontera.

Bit će to trajni spomen na nesebičnu ljubav i solidarnost kojom smo bili preplavljeni nakon potresa kao i znak naše duboke i trajne zahvalnosti svakom pojedinom volonteru koji je pomagao našem unesrećenom gradu i njegovim stanovnicima.

Svečano postavljanje nove ploče bit će održano 10. kolovoza u 9:30 sati. Svi ste pozvani svojom prisutnošću uveličati ovaj svečani čin.

Dragi volonteri, kako je nemoguće formalno pozvati svakog ponaosob, upućujemo ovaj javni poziv kojim vas pozivamo da osobnim dolaskom prihvatite ovaj simbolični čin zahvale koji vam od srca iskazujemo i ujedno s nama proslavite Dan grada Petrinje i njegovog zaštitnika sv. Lovru.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime