Petrinja prvi vrhu u korištenju sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

879

Danas je u Petrinji održana 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje. Sjednica je uobičajeno otvorena Aktualnim satom na kojem su vijećnici postavljali pitanja. Tako je vijećnicu HSLS-a Sanju Rožić zanimalo što je sve do sad u Petrinji učinjeno u području energetske učinkovitosti i koliko je novca povučeno iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Petrinja je pri vrhu gradova u Hrvatskoj koji su dobro iskoristili mogućnosti i sredstva koja je nudio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, istaknula je zamjenica petrinjskog gradonačelnika Svjetlana Lazić.
Lazić je dodala kako je iz sredstava Fonda Petrinja iskoristila milijun kuna za obnovu fasada, stolarija i krovišta na obiteljskim kućama te 720 tisuća kuna za obnovljive izvore energije…

TON 

Lazić je pojasnila i na koji će se način ove godine provoditi natječaj pa je tako napomenula kako se procedura mijenja u odnosu na dosadašnju jer će se građani sada javljati izravno na natječaje Fonda. Natječaj bi trebao biti raspisan krajem ovog mjeseca pa je zamjenica gradonačelnika pozvala građane da prate objave Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i da se svakako i ove godine, u što većem broju, jave na njega.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime