PETRINJA Udruga OSI SMŽ predstavila dva europska projekta

Velik interes korisnika i građana

363

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije nastavila je s obilježavanjem manifestacije „Dani otvorenih vrata“ koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Na prostoru Inkluzivne farme u Hrastovici predstavljeni su projekti „Novim vještinama za bolju zajednicu“ i „Asistent-pomoć i podrška“. Potvrdila je to i Manda Šalić iz Udruge:

“Predstavljamo naše EU projekte. Tu su danas i korisnici, zaposlenici, naši prijatelji, građani, partnerske organizacije koje su dovele svoje korisnike da vide što mi to radimo, kako mi to radimo obzirom na to da dugo godina provodimo EU projekte, imamo najviše iskustva. Pomažemo partnerskim organizacijama i ovo je nekakva razmjena iskustava. Usluga osobne asistenije je u fazi III, fazu II smo uspješno završili. Nastavljamo s fazom III u kojoj imamo 19 korisnika, 12 je prešlo iz faze II i ubacili smo sedam novih korisnika. U tom projektu zapošljavamo 19 osobnih asistenata i pružamo podršku za 19 korisnika, osoba koje su u težem položaju, osoba s invaliditetom kojima je definitivno potrebna usluga osobne asistencije.”

Drugi projekt je program “Zaželi” koji je u drugoj fazi:

“Zaposleno je 20 žena i trenutno pružamo podršku za 130-140 korisnika. To nam varira iz mjeseca u mjesec. Potrebe su nažalost jako velike. Jako puno ljudi traži podršku, a mi pokušavamo uvesti što već broj ljudi. Programom je predviđeno da svaka žena ima šest ljudi, no međutim sad svaka žena zbog velikih potreba ima veći broj korisnika.

Šalić je izrazila nadu da će Ministarstvo pronaći sredstva i da će se program Zaželi nastaviti i nakon druge faze.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime