PETRINJA Za sada 50-ak suglasnosti za rušenje objekata

Rušenje bi moglo započeti za dva tjedna

361

U prostoru Dječjeg istraživačkog centra javni bilježnik ovjeravao je potpise suglasnosti za rušenje objekata zainteresiranih građana s područja Petrinje.

Pozvani su svi građani koji su suglasni da se njihova oštećena zgrada ukloni o trošku države da potpišu izjave te je odaziv bio zadovoljavajući, potvrdio je gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović:

“Prikupili smo 24 suglasnosti u gradu i mislim da je tridesetak upravo ovdje. Kroz dva dana, kad sve završi računam da ćemo imati između 80 i 100 suglasnosti, što znači da će trebati brzo djelovanje kroz snimanja postojećeg stanja i da te elaborate možemo predati Državi da krene rušiti. Nema puno oko toga troškova ni vremena. Angažiramo li desetak projektanata koji su spremni, to može biti vrlo brzo gotovo, ja mislim za oko 14 dana.”

Prioritet mogu odrediti koji žive u tim kućama. Mi ćemo nastojati iskomunicirati između problema čovjeka i svih odluka koje donosi ne samo država nego i struka. Struka nam mora biti na prvom mjestu, zaključio je Dumbović.

 

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime