PETRINJA Zabrana korištenja konstrukcije kod Vidikovca

Konstrukcija je procijenjena kao potencijalno opasna

203

Zbog nestabilnosti konstrukcije Vidikovca koja je bila postavljena oko geodetske piramide na Hrastovičkoj gori, zabranjeno je njeno korištenje jer je ugroza za sigurnost i život građana, javili sui z Poslovnih zona Petrinja.

Foto: Poslovne zone Petrinja

Mole se svi posjetitelji nadolazeće petrinjske Kestenijade, ali i svi građani koji izletnički posjećuju taj prostor da konstrukciju ne koriste. Postavljena su upozorenja i trake koje naznačuju zabranu kako bi svima bilo uočljivo i na samom mjestu konstrukcije da je od strane struke procijenjena kao potencijalna opasnost nakon razornog potresa 2020. S obzirom kako je konstrukcija zanimljiva građanima koji dolaze na Hrastovačku goru, već od same procjene struke koja je ocijenila konstrukciju nesigurnom, pokrenut je postupak obnove i do sada je uklonjena geodetska piramida te je trenutno u postupku odabir izvođača radova na samoj konstrukciji.

Foto: Poslovne zone Petrinja

Naglašeno je kako su do sada često građani zanemarivali upozorenja koja su bila postavljena i upućivana kao obavijesti te su time ugrožavali svoju sigurnost i život. Stoga se još jednom moli sve građane da se pridržavaju zabrane do obnove konstrukcije o kojoj će biti obaviješteni kad bude završena.

Foto: Poslovne zone Petrinja

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime