Petrinjske ulice dobivaju novo ruho

335

Nakon završenih radova na vodovodnoj mreži i odvodnji, u sklopu projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture, nastavlja se asfaltiranje petrinjskih ulica. Ovog puta na red je došla Ulica Slavka Kolara, a radove su obišli direktor petrinjske Privrede Zoran Zechner i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. Zechner je podsjetio kako je riječ o nastavku radova na sanaciji prometnica grada Petrinje.

Ta akcija je pokrenuta od strane Grada i gradonačelnika i u njoj sudjeluju poduzeća Privreda, Komunalac i izvođači radova. Saniramo prometnice već treći tjedan, počevši od križanja Gajeve i Turkulinove, Mihanovićeve, Lopašićeve, zatim kod Hrvatskog doma prekop i nogostup. Također su sanirani rovovi u Kačićevoj i Kučerinoj ulici, prilaz Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića, pješačka staza od Doma umirovljenika do Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, Trg Stjepana Radića, Dujnićeva ulica, a danas se asfaltira Ulica Vatroslava Lisinskog, Slavka Kolara i priprema se za asfaltiranje prekopa u Lopašićevoj ulici gdje je važan pristup zbog Doma zdravlja. Akcija će se nastaviti sve dok se prometnice u gradu ponovo ne stave u prvobitno stanje.“ 

Gradonačelnik Darinko Dumbović poručio je kako će, svi oni koji su uključeni u projekt Aglomeracije, učiniti sve da saniraju prometnice i vrate ih u prvobitno stanje.

“Mi ćemo učiniti ono što građani očekuju od svih nas što smo  uključeni u projekt Aglomeracije,  poduzeti ćemo sve da građani nemaju uskoro niti jednu rupu, to je cilj ove akcije. Također je cilj da održimo kontinuitet asfaltiranja svih ulica i da više ne stajemo s radom kada je u pitanju uređenje grada. Gdje su god završeni radovi na Aglomeraciji, nastojimo upozoriti sve one koji su radove završili da moraju ceste staviti u funkciju kao što su bile. S obzirom da smo radili već tri subote, nastavit ćemo raditi i dalje sve dane osim nedjelje kako bi građani bili zadovoljni. Zahvaljujem svima koji danas i svaki dan daju sve od sebe, jer ovaj posao je izuzetno zahtjevan. Nastojat ću i direktoru komunalnog poduzeća i direktoru Privrede svakodnevno uz koordinacije dati određene zadatke kao što sam i sebi dao zadatak da ću biti na svakom mjestu i u svakom dijelu problema koji su vezani za bilo koju rupu u gradu Petrinji.“

Dumbović je dodao kako postoje određeni problemi sa županijskim i državnim cestama na području grada koje nastoje također riješiti.

Želimo da se aktivno uključi Županijska uprava za ceste. Županija je tu malo sa strane, mislim da vode politku u Gradu Petrinji “daleko od oka daleko od srca”. To neće ići! O tome će morati povesti računa, to vrijedi i za Hrvatske ceste. Oni su najodgovorniji za svoje ceste, tako da svi oni koji nadziru posao bi se trebali bolje iskordinirati prema Županijskoj upravi za ceste i prema Hrvatskim cestama. To građani moraju znati, da Grad nema ingerencije nad nekim prometnicama, ali ako bude nekih problema tražio sam i pismenim putem da se očituju.”

Podsjetimo, Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja veliki je višegodišnji projekt ukupne procijenjene vrijednosti od gotovo 345 milijuna kuna (bez PDV-a), kojeg Europska unija sufinancira sredstvima iz Kohezijskog fonda sa 71 %, odnosno s gotovo 245 milijuna kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here