Petrinjski radio slavi svoj 74. rođendan!

868

Naši kolege s Petrinjskog radija danas slave veliki 74. rođendan svoj medija, čestitkama se pridružuje i ekipa Radio Banovine.

„Petrinjski radio nije samo institucija jer njegovi djelatnici žive za svoj grad i njegove ljude. Ima bogatu prošlost prepunu uspona i padova, ali i godine ispunjene ljudskim sudbinama i radom s puno ljubavi. Tako će i ostati. Radio je tu zbog svih onih koji su mu vjerni ove 74 godine, ali i svih novih slušatelja te čitatelja koji iz dana u dan prepoznaju kvalitetu drugog najstarijeg lokalnog radija u Hrvatskoj“, rekao je direktor Petrinjskog radija Mario Gršić.

Dugu povijest Radija nastavlja sedam djelatnika, to su Ivica Mioković, Kristina Jakopović, Miroslav Sačer, Marin Fran, Slađana Marković, Matea Kezić i Mario Gršić.

VEZANE VIJESTI
PETRINJA Provalio u automobil i ukrao torbicu

Povijest Petrinjskog radija

Krajem 40-ih i početkom 50-ih godina grad Petrinja među prvima u Hrvatskoj imao je svoju radio stanicu. Razglasna postaja Petrinja naziv dobiva u ljeto 1941. godine, a od 1945. godine počinje djelovati kao Zvučna i Radio stanica Petrinja.

Prije Domovinskog rata, Petrinjski radio je djelovao kao Poduzeće „INDOK“ i bio je jedan od najslušanijih na ovom području, poslovao je s uspjehom, ušao je zajedno sa svojim slušateljima u ratno razdoblje. Nakon prvih napada na Petrinju u rujnu 1991. godine, tadašnji zaposlenici sele radijsku opremu u Sisak odakle emitiraju program.

Važan dio povijesti odnosi se na ratno razdoblje kada od 1. veljače 1992. godine Petrinjski radio nosi naziv Hrvatski radio Petrinja i nastavlja emitiranje svog programa iz Siska. Tadašnja frekvencija je bila 96,5 Mhz. Djelatnici Hrvatskog radija Petrinja su od 1. kolovoza 1992. do 7. studenoga 1995. godine bili desetina posebne namjene u Službi za motrenje i obavješćivanje ureda za obranu Petrinja. Zbog toga su stekli sva prava hrvatskih branitelja i nositelji su odličja Bljesak i Oluja, a odlukom predsjednika RH dr. Franje Tuđmana odlikovani su i Spomenicom Domovinskog rata.

VEZANE VIJESTI
Dio Petrinje i dalje bez pitke vode

Nakon vojno – redarstvene akcije Oluja Hrvatski Radio Petrinja ponovno ima sjedište u Petrinji, a tijekom 1999. godine preoblikovan je u Petrinjski radio d.o.o. pod kojim nazivom djeluje i danas. Od 6. kolovoza 1995. do 4. rujna 2005. godine Radio se nalazio u Turkulinovoj ulici, od 3. svibnja 2004. godine prvi put u svojoj povijesti počeo je neprekidno vlastito emitiranje programa u trajanju od 24 sata. Na 60. rođendan Radija 7. rujna. 2005. godine počelo je emitiranje iz sadašnjih prostorija.

VEZANE VIJESTI
Čestitka petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića povodom Dana neovisnosti

Od 17. veljače 2004. godine do iznenadne smrti 21. studenog 2012. godine na čelu Radija bio je Darko Komlinović, koji je svojim dolaskom uveo brojne pozitivne novine i promjene u radu. Od 27. prosinca 2012. do 1. lipnja 2016. godine direktor Petrinjskog radija bio je Tin Komlinović, a danas je to naš dragi kolega Mario Gršić.

Dragi kolege, želimo vam još puno uspješnih godina rada uz, naravno, još više smijeha na terenu :)

Izvor: portal53.hr

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here